Σημαντικά έργα στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης από την Π.Ε Αρκαδίας (vid, ph)

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017 22:19

Στόχος η ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής

Μία σειρά σημαντικών έργων, που θα λύσουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά θα βοηθήσουν και στην ανάπτυξη της περιοχής, υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας επισκέφθηκε, την Τρίτη 4 Απριλίου, τα έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο μέρος τους είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο Λύκαιο-Νέδα, εκεί όπου έγινε νέα χάραξη του δρόμου και ήδη έχει ασφαλτοστρωθεί το τμήμα και απομένουν οι διαγραμμίσεις και οι μπάρες.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μοναστήρι του Αμπελακίου, εκεί όπου θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες η διαπλάτυνση του δρόμου σε κάποια σημεία για τη διευκόλυνση των λεωφορείων και θα δημιουργηθεί και ένας χώρος στάθμευσης.

Ο κ.Γιαννακούρας σημείωσε πως η ΠΕ Αρκαδίας δίνει μεγάλη σημασία στον θρησκευτικό τουρισμό και για το λόγο αυτό λύνουν όσα προβλήματα μπορούν στα μοναστήρια της Αρκαδίας.

Κατόπιν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας πήγε σε ένα μεγάλο έργο που υλοποιείται στο Λεκανοπέδιο και εντάσσεται στο πλάνο που έχει η Περιφερειακή Αρχή για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Μεγαλόπολης.

Ήδη έχουν ξεκινήσει χωματουργικές εργασίες στο δρόμο που θα ενώσει τα χωριά Καρύταινα- Μαυριά- Κυπαρίσσια- Ίσιωμα-Παλαιοντολογικό Μουσείο.

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο και τα χρήματα προέρχονται από το λιγνιτόσημο.

Στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης προγραμματίζονται και άλλα έργα και ήδη έχουν δημοπρατηθεί, όπως είναι ο δρόμος προς την ιστορική Μονή Ρεκίτσας στο Δυρράχι, η κατασκευή πεζοδρομίων από τη Μεγαλόπολη στο Αρχαίο Θέατρο, όπου θα υπάρξει και φωτισμός καθώς και μπάρες, ενώ δόθηκε παράταση μέχρι το 2019 για τα έργα στο Αρχαίο Θέατρο, τα οποία υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Εκείνο που απομένει, όπως ανέφερε ο κ.Γιαννακούρας είναι στη συνέχεια να υπάρξει προώθηση της περιοχής και προβολή της ώστε να ανέβει η επισκεψιμότητα στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Για το έργο που υλοποιείται και αφορά στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων μίλησαν και οι Πρόεδροι των χωριών Κυπαρίσσια και Θωκνία Δημήτρης Δρούκας και Σωτήρης Σωτηρόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ ο κ.Σωτηρόπουλος ζήτησε να γίνουν έργα και στο Γεφύρι της Μπαρμπουτσάνας, το οποίο όταν έχει πολύ νερό υπάρχει πρόβλημα πλημμύρας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό  και βίντεο από τα έργα που υλοποιούνται στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης και τις δηλώσεις που έγιναν.
Έργα από την ΠΕ Αρκαδίας στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης