Σημαντική νίκη ο Σύλλογος Δρομέων επί της Σπάρτης στην Τρίπολη

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016 18:35

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

Μετά το αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ από το Σύλλογο Δρομέων εξαιτίας των χαμένων ντέρμπι με ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους φέτος, δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών. Η νίκη στην Πύλο στο τελευταίο ματς του 2015 για τους «Αρκάδες» ήρθε την κατάλληλη στιγμή, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας καλούνταν να κερδίσουν το σημαντικό ντέρμπι με την ΑΕΣ στην Τρίπολης, προκειμένου να ανακτήσουν ένα μέρος από το χαμένο βαθμολογικό έδαφος στο πρωτάθλημα, ξεκινώντας ίσως την αντεπίθεσή τους με στόχο την επιστροφή στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Κατά συνέπεια αυτό το ματς ανάμεσα στους Δρομείς και την ΑΕ Σπάρτης ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες.Εκ του αποτελέσματος ο Σύλλογος Δρομέων αποδείχθηκε καλύτερος συνολικά στο ματς και έφτασε στη δίκαιη επικράτηση με σκορ 60-50. Οι «γηπεδούχοι» στηρίχθηκαν ουσιαστικά στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και στην καλή αμυντική λειτουργία σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, ξέφυγαν με μεγάλη διαφορά στο σκορ στο πρώτο μέρος και κατάφεραν στη συνέχεια να υπερασπιστούν το προβάδισμα φτάνοντας στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος. Από την πλευρά της η Λακωνική ομάδα δεν είχε σε καλή μέρα αρκετά από τα επιθετικά της ατού, με αποτέλεσμα να «πληρώσει» τη νευρικότητα και αστοχία στο σκοράρισμα στα 25 τουλάχιστον πρώτο αγωνιστικά λεπτά του ματς.
ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό ΔΑΚ Τρίπολης.
ΘΕΑΤΕΣ: 30-40.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαγκαφάς, Μπακετέας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-6 (Α’), 38-17 (Β’), 47-34 (Γ’), 60-50 (Δ’).
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Ηλίας Μπαλής): Μαρκόπουλος 3(1), Χρονόπουλος, Καλούλης, Δελής 12, Σωτηρόπουλος 10(2), Μπαλής 18(1), Πετσούνης, Κούγιας 1, Κοσκινάς 2, Μπουρής 12(3), Μικελής 2, Κουτσούγερας.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ (Π. Μπεμπέτσος): Καλλιάνης 3(1), Λιόντος, Παπαδόπουλος 9, Μπεμπέτσος Β. 5(1), Καρκαβίλας 3(1), Κιουρτζογλου, Τσαγκαρούλης, Σπυράκος 7(1), Καλλιάνης 3(1), Αλικάκος 5, Γκλέκας 13(2).