Σήμερα η ημερίδα για τις σπάνιες παθήσεις και τα ορφανά φάρμακα (ήχος)

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 07:10
Η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (ΕΕΣΠΟΦ), διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 5:00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ARCADIA στην Τρίπολη, επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και λοιπούς επαγγελματίες υγείας και πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, ενώ μοριοδοτείται με μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής επιμόρφωσης. 
Στόχος της εκδήλωσης είναι, να ενημερώσει – πρωτίστως – το γιατρό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τα πλέον συχνά «σπάνια νοσήματα» που μπορεί να συναντήσει στην καθημερινή άσκηση της ιατρικής, καθώς και για όλα τα νεότερα θεραπευτικά δεδομένα που αφορούν όλους τους επαγγελματίες υγείας, στην αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών.
Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν το κληρονομικό αγγειοοίδημα, την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, τα αθροιστικά λυσοσωμικά νοσήματα και τις βλεννοπολυσακχαριδώσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ομιλία με θέμα την πρόσβαση των ασθενών με σπάνια πάθηση στα Ορφανά Φάρμακα. 
Για την ημερίδα αυτή, μίλησε σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 ο αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Α, ιατρός, Κωνσταντίνος Βέρρος.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βέρρου: