Σύμφωνο συνεργασίας Δήμου Τρίπολης-“Χαμόγελου του Παιδιού” (vid,ph)

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020 15:17

Με σκοπό την ενεργοποίηση πολιτών και υπηρεσιών ο Δήμος Τρίπολης και το “Χαμόγελο του Παιδιού” υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας.

Η υπογραφή του συμφώνου πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη του Προέδρου του Οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλου, το πρωί της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του Δημαρχείου Τρίπολης.Σκοπός της συνεργασίας είναι να υπάρξει αφύπνιση γύρω από θέματα οικογενειακής βίας, να ενδυναμωθεί ο εθελοντισμός, ώστε κανένα παιδί να μην μπορεί να βρεθεί σε περίπτωση που υπάρξει εξαφάνιση.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης μετά την υπογραφή του συμφώνου σημείωσε μεταξύ άλλων πως το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει προσφέρει πάρα πολλά σε πάρα πολλούς τομείς και εμείς θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες, ενώ θα υπάρξει τηλεφωνική γραμμή, επιτόπια υπηρεσία παρέμβασης, ενώ όπως σχολίασε είναι πολλοί οι τομείς που θα μπορέσει ο δήμος να συνεργαστεί με τον εθελοντικό οργανισμό.

Ο κ.Γιαννόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε πως αν υπήρχε amber alert για το παιδί που εξαφανίστηκε στη Γορτυνία (από τη Δήμητρα Γορτυνίας) δεν θα υπήρχε περίπτωση να ξεφύγουν αυτοί που παρενέβησαν για την εξαφάνιση, αφού αντίστοιχες περιπτώσεις σήμερα αντιμετωπίζονται άμεσα.

Επίσης σημείωσε πως σκοπός της συνεργασίας είναι να υπάρξει εκπαίδευση στις υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που μπορεί να φέρει αυτή η συνεργασία και κυρίως να υπάρξει εθελοντισμός. “Έχουμε ανάγκη μία διαδραστική επικοινωνία, ένα νοιάξιμο για την οικογένεια και το παιδί και όχι να τους λέμε τι θα κάνουν”, σημείωσε ο κ.Γιαννόπουλος.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Γιαννόπουλου και του κ.Τζιούμη στο βίντεο.