Συμπαράσταση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητούν επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 16:25

Τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζητεί η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας προκειμένου ο τουριστικός κλάδος του νομού να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας που έχει προκύψει μετά από την λήψη των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορονοϊού, όπως σημειώνει στην επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η Ένωση, καλεί τον περιφερειάρχη να παρέμβει προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.Ανάλογα ζητήματα έχουν προκύψει και για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, όπως τονίζει σε επιστολή της προς τον Π. Νίκα η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων.

Η Ομοσπονδία καλεί την Περιφέρεια να συνδράμει μέσα ένα σχέδιο δράσεως στόχος του οποίου θα είναι η διαφήμιση και η προβολή της μέσω digital marketing.

Εξ άλλου, την συμπαράσταση της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος  Γυθείου, αναφορικά με πρότασή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη , η οποία αποσκοπεί στην στήριξη του κλάδου της εστίασης, ο οποίος επίσης έχει πληγεί από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης της πανδημίας.