Συνάντηση Ε.Π.Σ.Φ.Α με Σκαντζό και Λαμπρόπουλο για την επίλυση των προβλημάτων της Φαλαισίας

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022 09:46

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισίας Αρκαδίας, ενημερώνει για την συνάντηση του με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Μανώλη Σκαντζό αλλά και τον αναπληρωτή  περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Αναλυτικά αναφέρει:Σήμερα 28.1.2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση  της Ε.Π.Σ.Φ.Α  με τον  αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ κ. Σκαντζό  Μανώλη. Από πλευράς της Ε.Π.Σ.Φ.Α  παρευρέθη ο πρόεδρος Π..ΜΠΕΝΟΣ, ο ειδ. Γραμματέας Μανιάτης Παναγιώτης και ο έφορος Τσενές Ευστάθιος.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στα γραφεία της αντιπεριφέρειας μετά από αίτημα της Ε.Π.Σ.Φ.Α..

Σκοπός  μας ήταν να ενημερωθεί ο νέος  Αντιπεριφερειάρχης ,  όλων των προβλημάτων της Φαλαισίας.    Ιδιαιτέρως η συζήτηση επικεντρώθηκε:

1 )Στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο της ανατολικής κυρίως Φαλαισίας όπου πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις αποκατάστασης γιατί υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω κατολισθήσεων.

2) Την δημιουργία περιπατητικών διαδρομών( μονοπάτια) στη Φαλαισία  ως κύριος  μοχλός επισκεψιμότητας  και ανάπτυξης της περιοχής. ( έχει σταλεί σχετική  μελέτη)

3) Την προώθηση του εξοικονομώ κατ” οίκον σχεδιασμένο στα πλαίσια της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης για όλα τα χωριά, επεκτεινόμενο και στη δεύτερη κατοικία ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων. ( Υπάρχει σχετική επιστολή στο υπουργείο ενέργειας  και στην περιφέρεια) .

4) Την χρηματοδότηση των μελετών του μύλου  Θ. Κολοκοτρώνη στα κάτω Γιαννέικα μετά την κήρυξη του ως μνημείο της νεώτερης ιστορίας μας .

Διατυπώθηκε η θέληση μεταξύ  των δύο πλευρών για συνέχιση των συζητήσεων και συνεργασία για την λύση των προβλημάτων που εδώ και χρόνια ταλανίζουν την ΦΑΛΑΙΣΙΑ.  Προηγήθηκε συνάντηση με τον κ. Λαμπρόπουλο  αναπληρωτή  περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μας υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει συνέχεια και συνεργασία από την νέα του θέση  για την επίλυση των θεμάτων της Φαλαισίας.

Στο κ. Λαμπρόπουλο  και  κ. Σκαντζό, τους ευχόμαστε  Καλή επιτυχία  στα νέα τους καθήκοντα.!!

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας  για μία Φαλαισία  της  ζωντάνιας  και  όχι της εγκατάλειψης και  του  μαρασμού. !!