Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας | Γ.Στεργίου: “Είμαι εντυπωσιασμένος από τον δυναμισμό του Επιμελητηρίου – Έχει ανθρώπους με όραμα” (vid)

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021 21:41

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αρκαδίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής (09/07) συνάντηση εργασίας με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Γιώργο Στεργίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Τρίπολη…

Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Γιάννης Τρούπης σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε, τονίζοντας, πως οι γνώσεις του κ.Στεργίου σε πάρα πολλά θέματα είναι αυτές, που καθοδηγούν το επιμελητήριο σε μερικές από τις ενέργειες που κάνει, ενώ όπως τόνισε ο κ.Στεργίου έδωσε και ιδέες – προοπτικές για νέες επιμελητηριακές κινήσεις, που στόχο θα έχουν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα στην Αρκαδία.Με την σειρά του ο κ.Στεργίου – αφού εξήρε το έργο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας –  αναφέρθηκε σε κάποιες από τις διαπιστώσεις, στις οποίες κατέληξε μετά την επίσκεψη του στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο. “Εδω υπάρχει ένα πάρα πολύ δυναμικό επιμελητήριο, οι άνθρωποι του οποίου έχουν όραμα, αλλά ξέρουν και τον τρόπο, για να βοηθήσουν εμπράκτως την ιδιωτική πρωτοβουλία στην Π.Ε Αρκαδίας, για να πετύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ μίλησε και για τα όσα συζητήθηκαν για την δύσκολη προηγούμενη περίοδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την σχετική αισιοδοξία – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- με την οποία βλέπει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακόμα ένα θέμα συζήτησης ήταν το επιχειρηματικό δυναμικό της Αρκαδίας και η πολύ μεγάλη προοπτική που έχει, καθώς όπως τόνισε, υπάρχουν ακόμα τομείς, που δεν έχουν πλήρως αξιοποιηθεί.

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το πως βλέπει τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, που αφορούν στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων αλλά και στην τουριστική προβολή του τόπου, επανέλαβε πως εντυπωσιάστηκε από τον δυναμισμό, που εκπέμπει το επιμελητήριο Αρκαδίας και οι άνθρωποι του.

Ο κ.Στεργίου απάντησε και σε ερώτημα για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ξεκαθαρίζοντας, πως η επιδίωξη του πρωθυπουργού, είναι να ολοκληρωθεί η τετραετία, ενώ μίλησε και για το ταμείο Ανάκαμψης, τους πόρους που έχουν εξασφαλιστεί και τις προϋποθέσεις, που έχουν μπει. “Αν κάτι πρέπει να έχουμε διδαχθεί από τις προηγούμενες κρίσεις και από την κρίση του κορωνοϊού, είναι πως οι δημόσιοι πόροι, θα πρέπει να πιάνουν τόπο και αυτός είναι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στον κλάδο της εστίασης – που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού – , ενώ αναφέρθηκε και στην στήριξη της κυβέρνησης προς τα Επιμελητήρια, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Η ΝΔ είναι αρωγός στο επιμελητηριακό θεσμό. Οι επιχειρηματίες βρίσκουν ένα πολύ ισχυρό στήριγμα μέσα από τα επιμελητήρια. Οτι παρεμβάσεις γίνονται από την κυβέρνηση είναι προς την κατεύθυνση στήριξης του επιμελητηριακού θεσμού”.

*Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ.Βαλασόπουλος (μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ), ο κ.Μαντάς (πρόεδρος του Εμπορικού σΥλλόγου Τρίπολης), ο κ.Τερζής (πρόεδρος των ζαχαροπλαστών Αρκαδίας) , αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.Σμυρνιώτης

*Ακολούθησε συνάντηση του κ.Στεργίου με την διοικούσα επιτροπή της εκλογικής περιφέρειας Αρκαδίας της ΝΔ, προκειμένου αφενός να έχουν έναν πρώτο απολογισμό της σημερινής περιοδείας και αφετέρου να καταστρώσουν τον σχεδιασμό των κομματικών τους οργανώσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει και των εσωκομματικών εκλογών τον Οκτώβρη