Συνάντηση Μητροπολίτη Μαντινείας – Περιφερειάρχη | Στο επίκεντρο ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση (vid)

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 15:11

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη.

Αρχικά, ο κ. Νίκας είπε: «Εμείς είμαστε δίπλα στην Εκκλησία. Μιλάμε με τους Μητροπολίτες της Περιφέρειας για τις ανάγκες των Εκκλησιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε χωρίς Εκκλησία, δεν θα είχαμε Απελευθέρωση, θα είχαμε χαθεί ως λαός. Υποδεχόμαστε τον Σεβασμιώτατο και είμαστε στο πλευρό του, όπου είναι δυνατόν να βοηθήσουμε. Γνωρίζουμε το μεγάλο έργο που επιτελείτε και τις περιβαλλοντικές σας ευαισθησίες. Είναι αξιέπαινος ο Δεσπότης μας που δίνει έμφαση στη Μάνα Γη.»Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης, ανάφερε: «Η Ελλάδα σώθηκε από την Εκκλησία. Κάτω από ράσο του παπά ζεστάθηκε και δημιούργησε τον Αγώνα του ’21. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε την παράδοση της πολιτικής εξουσίας με σεβασμό στην Εκκλησία. Εμείς δεν είμαστε εξουσία, είμαστε διακονία, υπηρετούμε το Λαό και την Πολιτεία μας.»

Τέλος, ο Περιφερειάρχης είπε ότι ενόψει και των 200 ετών από την Επανάστασης, όλα τα εκκλησιαστικά μνημεία, να κατασκευαστούν όλα. Εκεί, ο Μητροπολίτης του παρέδωσε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια, με σκοπό να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ειδικά, για τις Καλτεζές, είπε ο κ. Νίκας θα είναι το κέντρο των εκδηλώσεων για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός.