Συνάντηση Περιφερειάρχη – Μητροπολίτη | Νίκας: “Θα είμαι δίπλα σας για να βοηθήσουμε την Αρκαδία” (ph/vid)

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 13:01

Τον νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε σήμερα (11/09) ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τεγέας κ.Θεόκλητο.

Ο κ.Νίκας αφού τους υποδέχτηκε στο γραφείο του εξέφρασε την χαρά του για την αυτή την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας, πως ο Μητροπολίτης είναι ένας άνθρωπος που εχει προσφέρει πολλά στην Αρκαδία και την εκκλησία. «Θα είμαι δίπλα του να με συμβουλεύει και να με καθοδηγεί για μια περιοχή – αυτή της Αρκαδίας – η οποία και έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ πρόσθεσε: «Πρόσφατα όταν τον επισκέφθηκα τον Μητροπολίτη, μου μίλησε με αγωνία για την ερήμωση χωριών. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το καλό του λαού και της Πελοποννήσου.Η συνδρομή μου προς την εκκλησία θα είναι μεγάλη – πάντα κατά τις δυνατότητες μου – και θα συζητώ οτιδήποτε χρειάζεται μόνο με τον ίδιο τον Μητροπολίτη».Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ευχήθηκε στον νέο Περιφερειάρχη να καταφέρει να αναμορφώσει την Πελοπόννησο και την Αρκαδία. «Εμείς στην εκκλησία είμαστε διακονία όχι εξουσία. Εμάς πρέπει, να μας χρησιμοποιείται, όπως πρέπει και να παίρνετε τις ευχές μας. Εύχομαι να αναδειχθείτε ένας σπουδαίος Περιφερειάρχης και να αναμορφώσετε την Πελοπόννησο και την Αρκαδία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ.Νίκας σε ερώτημα για το ποια είναι η πρώτη εντύπωση που έχει αποκομίσει μετά τις επαφές που έχει κάνει – όντας πλέον στο τιμόνι της Περιφέρειας Πελοποννήσου – δήλωσε: «Έχω αρχίσει και μελετώ σε βάθος την Τρίπολη. Επισκέπτομαι κάθε μέρα περιοχές και συζητώ με κόσμο. Εδώ είναι η κοιτίδα του έθνους. Εδώ θα είναι και το κέντρο εορτασμού του 2021. Το λέω γιατί κάποιοι λένε ανοησίες, πως ο Νίκας θα φορτωθεί την Περιφέρεια και θα την πάει αλλού. Δεν υπάρχει άνθρωπος με μέσο μορφωτικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο που να μην ξέρει τι συμβολίζει η Αρκαδία», ενώ συμπλήρωσε: «Η Πελοπόννησος είναι πολύ πιο κάτω από ότι της αξίζει. Δεν ήρθα εδώ για να μηδενίσω το έργο κανενός. Η Πελοπόννησος όμως αξίζει καλύτερα. Η περιοχή της Αρκαδίας εγκαταλείπεται. Έχει την μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας. Πόσα χρόνια θα συζητάμε ακόμα για την Τάκα, την αναζωογόνηση της ΒΙΠΕ Τρίπολης κ.α; Πρέπει να σας πω, πως όταν ήρθαν οι Κινέζοι και ρωτήθηκα, αναφορικά με το που νομίζω, πως πρέπει να γίνουν επενδύσεις, είπα στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, γιατί όλα είναι Ελλάδα, όλα είναι πατρίδα μας και πρέπει να δούμε σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Έχουμε καθήκον να βοηθήσουμε την Αρκαδία».