Συνάντηση Τζιούμη-Τρουπή για ουσιαστική συνεργασία σε πολιτισμό-επιχειρηματικότητα (vid)

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 18:29

Θεσμοθέτηση της συνεργασίας μέσω συγκρότησης επιτροπής

Τις προτάσεις του ανέλυσε στον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής μαζί με μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου στη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρίπολης το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου.Σκοπός της συνάντησης και των προτάσεων που έγιναν είναι να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Δήμου και Επιμελητηρίου σε τομείς όπως ο πολιτισμός και η επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε για παράδειγμα στο θέμα του καρναβαλιού, στη νύχτα εκπτώσεων, στο γεγονός πως η Τρίπολη είναι το κέντρο της Πελοποννήσου που θα βοηθήσει την εισροή κόσμου και πλούτου στην περιοχή μέσω συνεδρίων, ημερίδων, διημερίδων.

Από τη δική του πλευρά ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης τόνισε πως εμείς θέλουμε συνεργασία ουσιαστική που θα φέρει αποτέλεσμα και θα φέρει αύξηση της επιχειρηματικότητας στην πόλη, μέσω της αύξησης του τουρισμού και των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως “για να έρθει κάποιος στην Τρίπολη θα πρέπει να έχει κάποιον λόγο και αυτό θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εμείς. Το ενδιαφέρον ανθρώπων από άλλες περιοχές να επισκεφτούν την πόλη μας”.

“Η Τρίπολη έχει παράδοση και στον πολιτισμό και στην τέχνη, έχουμε πλούσια ιστορία, αγροτικά προϊόντα που αν όλα αυτά τα προβάλλουμε σωστά θα έρθει κόσμος στην περιοχή μας”.

Ο κ. Τζιούμης επεσήμανε πως ο Δήμαρχος θα πρέπει να συνεργάζεται με φορείς που έχουν γνώση ανάλογα με τον τομέα που κάθε φορά πρέπει να αναπτυχθεί.