Συνεχίζει τις πρωτιές η Τόκα του Γ.Σ.Α| 1η και στο Tyros Run στα 16Km

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 09:49

Με επιτυχία και τη συμμετοχή περισσότερων από 100 αθλητών από 9 νομούς της χώρας ολοκληρώθηκε ο παραθαλάσσιος αγώνας δρόμου Tyros Run με αποστάσεις 16 και 8 χιλιομέτρων.

Συνδυασμός βουνό και θάλασσα, κλίμα ζέστης και δροσιάς αλλά και η εξαιρετική διήμερη διοργάνωση κατατάσσει τον αγώνα στους κορυφαίους της Πελοποννήσου αφού συνδυάζει επίσης αθλητικό, πολιτιστικό και φυσιολατρικό τουρισμό.Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Τυρού Αρκαδίας υποδέχθηκε περισσότερους από 100 αθλητές και αν αναλογιστεί κανείς πως αρκετοί ήρθαν με τις οικογένειές τους για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο τότε η περιοχή φιλοξένησε τους διπλάσιους με τα καταλύματα και τα καταστήματα της περιοχής να είναι σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αποδώσουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα φιλοξενίας.

Για την ιστορία ο αγώνας περιλάμβανε εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού οι οποίες τράβηξαν τα βλέμματα μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών. Παροχές και δώρα συνόδευαν τους δυο βασικούς αγώνες των 16 χιλιομέτρων και 8 αντίστοιχα. Μια άψογη διοργάνωση που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη.

Και οι δυο βασικοί αγώνες αν και έχουν βαθμό δυσκολίας, περιλάμβαναν υπέροχη διαδρομή περιμετρικά του οικισμού η οποία έλαβε χώρα με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και αρκετή ζέστη.

Στη διαδρομή των 16χλμ στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Ιωάννης Μηνακάκης. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τάσος Καραμπάτος και στη τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Αλέξανδρος Λαγοδόντης. Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού η Παναγιώτα Τόκα του Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας, δεύτερη τερμάτισε η Πέτροβα Τσβετελίνα ενώ τρίτη ήταν η Κωνσταντίνα Λάμπρου. 

Στα 8χλμ στους άνδρες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Jesse Vining, δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Νικητόπουλος και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ιωάννης Δημόπουλος. Στις γυναίκες στο βάθρο ανέβηκαν στην πρώτη θέση η Μαρία Στέλλα Ξενάκη, δεύτερη η Olivia Greenleaf και τρίτη η Κατερίνα Νταβέλου.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί η καθοριστική συμβολή ενός σπουδαίου ανθρώπου της περιοχής στην όλη οργάνωση και διοργάνωση του αγώνα με αυτή να στηρίζεται στο όνομα του Δημήτρη Λαλουδάκη.

Οι αθλητές και διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Μάιο του 2023!

Δείτε Βίντεο του αγώνα: https://www.youtube.com/watch?v=B83e3YoqxUc

Δείτε φωτογραφικό υλικό: https://www.tyrosrun.gr/photo-gallery-2022/