Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την έλλειψη ασθενοφόρου στη Δημητσάνα (vid)

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 18:23

 

Χωρίς ασθενοφόρο έχει μείνει τις τελευταίες μέρες το Κέντρο Υγείας στη Δημητσάνα, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις.Για το θέμα αυτό μίλησαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Νάσος Κάλλας από την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας του Δήμου Γορτυνίας, που έχει πρωτοστατήσει στην ανάδειξη του ζητήματος αυτού.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος τόνισε ότι τα Κέντρα Υγείας πρέπει να περάσουν στους Δήμους. «Έχουμε κάνει προσπάθεια να γίνει προγραμματική σύμβαση με την ΔΥΠΕ. Θέλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αλλά το νομοθετικό πλαίσιο δεν μας δίνεται η δυνατότητα. Πολλές φορές καλύπτουμε τα Κέντρα Υγείας με υλικά για τους εκτυπωτές, αλλά εντελώς παράτυπα. Το προσωπικό πρέπει να διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας, αλλά για τις υποδομές μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος» είπε ο Δήμαρχος.

Ο Νάσος Κάλλας εξήγησε ότι μόλις προσφάτως προέκυψε βλάβη στο ασθενοφόρο, ενώ μετάφερε περιστατικό, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Πλέον, η Γορτυνία εξυπηρετείται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Τρίπολης, αν και εφόσον είναι διαθέσιμο.

Η εξέλιξη είναι ότι οι αντιδράσεις έχουν φέρει ανταπόκριση από φορείς και πρόσωπα που θέλουν να συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος.
«Ζητάμε την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων. Δεν υπάρχουν ούτε καν αντιδραστήρια ούτε για μία εξέταση αίματος, δεν υπάρχει φαξ, γραμματεία, ενώ τα μελάνια τα πληρώνουν οι γιατροί από την τσέπη τους. Οι γιατροί είναι ήρωες στα Κέντρα Υγείας» λέει ο Νάσος Κάλλας που προτείνει ένα επανδρωμένο κέντρο ΕΚΑΒ στην Καρκαλού ή στο Καλονέρι, που να εξυπηρετεί τη Γορτυνία.

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό όταν είμαστε σε τουριστική περιοχή και σε χωριά με γερασμένο πληθυσμό» ανέφερε στη συνέχεια.