Συνεχίζονται οι εγγραφές στις επαγγελματικές σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ (video)

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 14:38

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης βρέθηκε στο χώρο της σχολής του ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Τρίπολης και σας ενημερώνει για την νέα σχολική χρονιά και για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν.

Πως θα λειτουργήσουν οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.Στις σχολές μαθητείας η φοίτηση διαρκεί δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα και παράλληλα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού η δημοσίου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητα τους.

Οι μαθητές κατά τα δύο έτη σπουδών παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο για 22 ώρες την εβδομάδα βάσει συγκεκριμένων ωρολογίων αναλυτικών προγραμμάτων.

Για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης υπογράφεται σύμβαση μαθητείας μεταξύ εργοδότη και μαθητή. Οι μαθητές αμείβονται και ασφαλίζονται ενώ μπορούν να λάβουν και επιπλέον παροχές (επιδόματα σίτισης – στέγασης)

Οι προϋποθέσεις εγγραφής είναι :

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α τάξης Λυκείου και ηλικίας έως 23 ετών.

Εισαγωγή στις ΕΠΑΣ επιτυγχάνεται μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων των υποψηφίων (Βαθμός τίτλου σπουδών κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια).

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά είναι:

-Αισθητικής τέχνης

-Μαγειρικής τέχνης

-Αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής τέχνης

-Υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών.