Συνεδρίασε το Συντονιστικό του Δ.Τρίπολης. Ελλείψεις και αιχμές για την Περιφέρεια (vids,ph)

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 17:18

Τα χρήματα παραμένουν ίδια εδώ και χρόνια και δεν επαρκούν.

Υπάρχει έλλειψη σε χειριστές.Αιχμές για την συνεργασία με την Περιφέρεια και αίτημα από τον κ.Παπαδημητρίου να τους δοθεί το αλάτι που τους οφείλεται

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Σωτήρη Παπαδημητρίου συνεδρίασε στο Δημαρχείο της Τρίπολης, το μεσημέρι της Τρίτης 7 Νοεμβρίου, το τοπικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας.

Στη συνεδρίαση παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς, ο Διοικητής της ΠΥ Τρίπολης κ.Κολυβήρας, ο ΔΣ Τρίπολης Ηλίας Κούρος και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, των εθελοντών, του Μορέα, του στρατού και των δημοτικών ενοτήτων.

Το πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης αφορούσε στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και όπως ειπώθηκε όλα πήγαν καλά, αφού δεν υπήρξαν μεγάλες καμένες εκτάσεις ούτε κινδύνεψαν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Βέβαια τονίστηκε πως τα χρήματα που δίνονται από το Κράτος είναι λίγα ενώ παραμένουν ίδια εδώ και πολλά χρόνια, παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες αυξάνονται.

Βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη χειριστών.

Το δεύτερο κομμάτι αφορούσε στον προγραμματισμό εν όψει Χειμώνα, όπου τέθηκε θέμα συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπήρξαν αιχμές πως δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα, όσον αφορά τους καθαρισμούς των δρόμων που δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, αλλά της Περιφέρειας και μάλιστα αναφέρθηκαν ως παράδειγμα οι δρόμοι προς τα Βούρβουρα και τις Κολλίνες, ενώ τέθηκε και το θέμα του εκχιονισμού του δρόμου προς το Χιονοδρομικό και μάλιστα ο κ.Παπαδημητρίου είπε πως τους οφείλεται αλάτι από την Περιφέρεια, από την περσινή χρονιά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και δύο βίντεο με αποσπάσματα από την συζήτηση που έγινε για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και την τοποθέτηση του κ.Παπαδημητρίου όσον αφορά τον προγραμματισμό εν όψει Χειμώνα και την “κόντρα” με τον κ.Σταθά.

Συνεδρίασε συντονιστικού πολιτικής προστασίας δήμου Τρίπολης