Συνεδρίαση επιτροπής λιγνιτόσημου | Χρήματα μόνο σε έργα που θα προταθούν από το master plan (vid)

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 16:41

Πρώτη φορά υπό τη νέα σύνθεσή της συνεδρίασε, την Τσικνοπέμπτη, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, η επιτροπή παρακολούθησης του ειδικού αναπτυξιακού πόρου, του γνωστού λιγνιτόσημου.

Στην συνεδρίαση προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος και έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να γίνει ένα τοπικό master plan, πέραν του γενικού master plan της Κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση.Σημείωσε πως θα πρέπει σε αυτό το master plan να ενταχθούν όλα τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή για την οποία δίνονται τα χρήματα του λιγνιτόσημου, έργα που θα ξεκινήσουν, όπως είπε το 2020.

Επεσήμανε πως θα γίνουν μόνο τα έργα που έχουν σύμβαση και έχουν ξεκινήσει ενώ δεν δοθούν χρήματα για άλλα έργα που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη επιτροπή παρακολούθησης, αφού, όπως απάντησε στο μέλος της επιτροπής Βαγγέλη Γιαννακούρα, που έθεσε και το αντίστοιχο ερώτημα, τα έργα είναι υπό αμφισβήτηση λόγω ακριβώς του master plan που θα σχεδιάσουν.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος ζήτησε μεταξύ άλλων ο Δήμος Μεγαλόπολης να έχει τον πρώτο λόγο στο σχεδιασμό του master plan. Το μέλος της επιτροπής από πλευράς Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Σαμπράκος δήλωσε πως θα πρέπει να μπουν περισσότερα χρήματα για το master plan, ενώ ο Β.Κουρουνιώτης από το Δ.Μεγαλόπολης τόνισε πως θα πρέπει επικεφαλής του master plan να είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης και όχι η Περιφέρεια.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικά και δεν υπήρξαν αντιρρήσεις στην ψήφισή τους.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Νίκα και αποσπάσματα από τη συνεδρίαση.