Συνέντευξη Ν. Τσιαμούλου για Βοσυνιώτειο, αδέσποτα, ανεμογεννήτριες και εκλογικό νόμο

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 13:20

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης διά τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ο κ. Νίκος Τσιαμούλος επεσήμανε μια ανακοίνωση του ΟΑΕΔ της 5ης Φεβρουαρίου ότι σταματά την Κοινωφελή Εργασία και ότι θα γίνουν απολύσεις, πρόκειται για 36.000 εργαζομένους, όπως σημείωσε, οι οποίοι εργάζονται στους Δήμους.

Στη συνέχεια, είπε ότι ο Δήμος έχει προκηρύξει έναν διαγωνισμό για την πρόσβαση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες του Δήμου, με προϋπολογισμό μελέτης 98.000 ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το Εσπερινό Λύκειο Τρίπολης, που όμως δεν υπάρχει πλέον. Ο κ. Τζιούμης απάντησε μήπως πρόκειται για το Εσπερινό του ΕΠΑΛ, διότι δεν το γνώριζε. Ο κ. Τσιαμούλος επεσήμανε το ζήτημα, όπως είπε, για να μην υπάρχει πρόβλημα στο μέλλον με τη μελέτη και την υλοποίηση του έργου.



Μιλώντας για το Βοσυνιώτειο – ένα θέμα που έθεσε ο ίδιος – ανέφερε: “Χτες είδα μια διαφορετική αντίδραση από τον Δήμαρχο. Κατάλαβε πως και εμείς έχουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο. Χτες λοιπόν θέσαμε το θέμα για το Βοσυνιώτειο, που ξέρει και ο ίδιος ο Δήμαρχος πόσο πολύ έχουμε παλέψει γι΄αυτό. Με μια πρωτοβουλία της παράταξης πήγαμε στην Υφυπουργό και μας ζήτησε να στείλουμε κάποια πράγματα, για να το παλέψουμε. Τα κατέθεσε ο πρόεδρος και μαζί μια επιστολή. Μας ζητήθηκε όμως να κάνουμε και μια πρόταση, για το πως το σκεφτόμαστε για να δείξουμε, πως μπορεί να είναι βιώσιμη. Το email που μου ήρθε από τον κ.Σαμαρτζή ήταν μια έκθεση ιδεών. Έχει γίνει προσπάθεια, δεν λέω το αντίθετο, αλλά με αυτά τα στοιχεία μόνο δεν θα μας ξαναδεί η Υφυπουργός”, ενώ πρόσθεσε, πως θέλει να πιστεύει πως ο κ.Τζιούμης θα κάνει το καλύτερο και αναμένει ενημέρωση.

Για το θέμα των αδέσποτων δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι ανακόλουθοι στο πρόγραμμα τους και γι αυτό είπα πως υφάρπαξαν την ψήφο του λαού”.

Ο Νίκος Τσιαμούλος αναφέρθηκε και στο θέμα των ανεμογεννητριών, και ζήτησε από την πρόεδρο του ΔΣ Γεωργία Παναγοπούλου, να φέρει στο επόμενο ΔΣ το θέμα της πρώτης συνεδρίασης του ΠεΣυ στην οποία είχε συμμετάσχει και ο αντιδήμαρχος Κ. Κατσαφάνας σχετικά με τις ανεμογεννήτριες και είχε προκληθεί μεγάλη αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Πρέπει να πάρουμε θέση και για την πρώτη περίπτωση, εκείνη που είχε συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυ, όχι μόνο για τη δεύτερη».

Τέλος μίλησε για τον εκλογικό νόμο – ο οποίος δεν έχει τεθεί ακόμα σε διαβούλευση – λέγοντας, πως θα τοποθετηθεί επίσημα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, όταν ψηφιστεί. “Πήραμε το ψήφισμα του προέδρου της ένωσης προέδρων και το μελετήσαμε. Το θέμα αυτό όμως θέλει πολύ κουβέντα, γι αυτό πρότεινα την συνάντηση την Παρασκευή και την Δευτέρα να γίνει συμβούλιο και να καταγραφούν όλες οι απόψεις”.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ