Συνέντευξη Τύπου κ. Ηλία Κούρου για ΔΑΚ Τρίπολης και Κοιμητήριο (+vd)

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 15:53
ΦΩΤΟ: ALEX*F SPORTS IMAGES.

Το πρωί της Τρίτης 19/05 συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Ηλίας Κούρος στους εκπροσώπους του Τύπου με θέμα συζήτησης της επαναλειτουργία του ΔΑΚ Τρίπολης για τις προπονήσεις αθλητών/τριων αλλά και κάποιες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κοιμητήριο.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κούρος αναφέρθηκε στην έναρξη χρήσης των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Τρίπολης από τους αθλητές του στίβου αλλά και κολύμβησης, αλλά και των αθλητών/τριών συλλόγων στο κλειστό γυμναστήριο, πάντα με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από τους συλλόγους για ατομικές προπονήσεις. Παράλληλα προβλέπονται προπονήσεις για υποψήφιους για ΣΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές. Ο κ. Κούρος ανέφερε ότι βάσει οδηγιών από του Υπουργείο, προπονήσεις υποψηφίων για Σχολές με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν επιτρέπεται να γίνονται στο κλειστό κολυμβητήριο. Ειπώθηκε ότι τις προηγούμενες ώρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα κολυμβητικά σωματεία της πόλης προκειμένου να συζητηθούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και η τήρηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών που προβλέπονται στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.Το Νομικό Πρόσωπο σύμφωνα με τον Πρόεδρο του, έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι εγκαταστάσεις να μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τους αθλητές, κάτι το οποίο γίνεται παράλληλα με την μέριμνα και ευθύνη και των σωματείων. Παράλληλα σημειώθηκε ότι προβλέπεται η καταγραφή όσων εισέρχονται και εξέρχονται από το ΔΑΚ Τρίπολης με βάσει τις καταστάσεις των αθλητών/τριών που έχουν κοινοποιήσει οι σύλλογοι στο Νομικό Πρόσωπο. Κάθε άτομο που δεν περιλαμβάνεται στις καταστάσεις δεν θα έχει δικαίωμα προπόνησης στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης, υπ’ ευθύνη των συλλόγων.

Από την πλευρά του ο κ. Ηλίας Κούρος πρόσθεσε ότι έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο ΔΑΚ Τρίπολης, όπως απολυμάνσεις όλων των εγκαταστάσεων (περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα το ΔΑΚ Τρίπολης ήταν εκτός λειτουργίας χωρίς πρόσβαση κανενός στις εγκαταστάσεις). Παράλληλα έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις από τους υπαλλήλους του Αθλητικού Κέντρου σε ότι αφορά μικροεπισκευές, εργασίες επιδιόρθωσης του συστήματος άρδευσης του γηπέδου ποδοσφαίρου, καθαρισμός αποθηκών.

Ο κ. Κούρος σε ότι αφορά τον καθαρισμό από χόρτα και κλαριά και την απομάκρυνση τους από το ΔΑΚ Τρίπολης, είπε ότι το προηγούμενο διάστημα είχε δοθεί προτεραιότητες σε άλλες δομές, όπως στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Τρίπολης και άλλους χώρους. Τόνισε επίσης ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονταν στις άλλες δομές καθώς δεν είναι αρμόδιοι μόνο για το ΔΑΚ Τρίπολης. Ο κ. Κούρος ανάφερε ότι σύντομοι οι χώροι του ΔΑΚ Τρίπολης θα καθαριστούν από χόρτα και κλαριά από τους υπαλλήλους του Δήμου. Παράλληλα τόνισε ότι στο ΔΑΚ Τρίπολης για τέτοιου είδους παρεμβάσεις και άλλες εργασίες θα χρησιμοποιεί το προσωπικό του Δήμου Τρίπολης και δεν θα προχωρά σε εργολαβίες ξοδεύοντας χρήματα άσκοπα, που ούτως ή άλλως το Νομικό Πρόσωπο δεν διαθέτει.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Τρίπολης για τους απλούς πολίτες, ο κ. Κούρος ανέφερε ότι δεν υπάρχει για την ώρα κάποια ενημέρωση από το Υπουργείο. Εξέφρασε όμως την εκτίμηση ότι αυτό αναμένεται να συμβεί κατά την υλοποίηση της τελευταίας φάσης επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε ότι το επόμενο διάστημα κάθε υπάλληλος του ΔΑΚ Τρίπολης θα φορά συγκεκριμένα μπλουζάκια με τα διακριτικά του Νομικού Προσώπου και του ΔΑΚ και θα υπάρχει σχετικό καρτελάκι με το όνομά του. Παράλληλα σε συγκεκριμένο σημείο του ΔΑΚ θα αναρτώνται τα στοιχεία επικοινωνίας των αρμόδιων υπαλλήλων που έχουν βάρδια σε περίπτωση ανάγκης.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου αναφέρθηκε ακόμη μια φορά στο γεγονός ότι μετά την αποχώρηση υπαλλήλων τους προηγούμενους μήνες υπάρχει μειωμένο προσωπικό σε σχέση με αυτό που ο ίδιος είχε ζητήσει. Παράλληλα το προηγούμενο διάστημα υπάλληλοι του ΔΑΚ Τρίπολης και του Νομικού Προσώπου έχουν αποχωρήσει με γονικές άδειες δυσχεραίνοντας το πρόβλημα. Επίσης τόνισε ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων του αντιμετώπισε οργανωτικά προβλήματα με χαλασμένους υπολογιστές στο Νομικό Πρόσωπο και φαινόμενα όπως διαγραφή παλαιότερων αποφάσεων από τα ηλεκτρονικά αρχεία.

Ο κ. Κούρος παράλληλα αναφέρθηκε και στο ότι ο το Νομικό Πρόσωπο έκλεισε με προϋπολογισμό ανάγκης, καθώς δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο του. Τόνισε και πάλι ότι το Νομικό Πρόσωπο πληρώνει ακόμη υποχρεώσεις προηγούμενων ετών. Παράλληλα ζήτησε μια μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να ξεπεραστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα και μετά η σημερινή διοίκηση του Νομικού Προσώπου μπορεί να κριθεί για το έργο της. Τόνισε ότι καλό θα ήταν να μην αντιμετωπίζονται τα όποια θέματα του Νομικού Προσώπου από τους πολίτες και τα ΜΜΕ με «επιθετική» διάθεση. Πρόσθεσε ότι η διοίκηση είναι πάντα ανοιχτή σε καλοπροαίρετη κριτική και παρατηρήσεις ή προτάσεις για βελτιώσεις και παρεμβάσεις.

 

Τι ειπώθηκε για το Κοιμητήριο Αγίας Τριάδας…

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που γίνονται και στο Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας. Από την προσεχή εβδομάδα σύμφωνα με τον κ. Κούρο αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες και τον για τον καθαρισμό των χώρων του Κοιμητηρίου από τα χόρτα πέρα από το ΔΑΚ Τρίπολης. Ο κ. Κούρος ανέφερε ότι όλες οι εργασίες γίνονται με όσους υπαλλήλους βρίσκονται μέχρι σήμερα στη διάθεση του Νομικού Προσώπου.

Ειπώθηκε ότι και στο Κοιμητήριο καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια. Συγκεκριμένα βρέθηκε τρόπος να αφαιρεθούν τα μεγάλα δέντρα που δημιουργούσαν προβλήματα στους τάφους, με τον κ. Κούρο να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Βρήκαμε τρόπο να πάρουμε την περιβαλλοντική μελέτη με συγκεκριμένο κόστος που δεν ήταν δυνατό να καλυφθεί. Δεχθήκαμε της ανταπόκρισης επαγγελματιών όπως ο κ. Χρήστος Κουρής που σκοπεύει να μας βοηθήσει και να τα κόψει. Έχουν υπάρξει όλες οι εγκρίσεις και είναι ζήτημα χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Ο κ. Κούρος και σε ότι αφορά το Κοιμητήριο Αγίας Τριάδας τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δουν οι πολίτες τις όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν.