Συνέντευξη Τύπου Βαγγέλη Γούργαρη για Λιγνιτόσημο και προσλήψεις Security

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019 18:03

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος για το Δήμο Τρίπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Βαγγέλης Γούργαρης με αφορμή το θέμα του Λιγνιτόσημου και της ενίσχυσης της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων στη Μεγαλόπολη. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα της πρόσληψης υπαλλήλων security από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την φύλαξη των γραφείων της Περιφέρειας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Γούργαρης σχετικά με το θέα του λιγνιτόσημου μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:«Μετά την περιπλάνησή του για δυο μήνες ο κ. Γιαννακούρας ανακάλυψε ότι δόθηκαν τα 260.000 ευρώ από το λιγνιτόσημο για τη βελτίωση της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων στη Μεγαλόπολη.

Μόνο που τα έκαναν άλλοι όπως μας λέει. Οι Νεοδημοκράτες που μαζί διοικούν 8 χρόνια τη Περιφέρεια και τους καλύπτει.

Οι Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη περιοχή ήταν οι φορείς υλοποίησης αυτού του θεόπνευστου έργου της βελτίωσης της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων στη περιοχή της Μεγαλόπολης.

Είναι οι ίδιοι Δήμαρχοι που έχουν αναλάβει υπεύθυνο και πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα με τη ΣΔΙΤ να γίνει η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης σκουπιδότοπος όλης της Πελοποννήσου.

Είναι οι ίδιοι Δήμαρχοι που και τώρα, πριν δέκα μέρες, στις 19-2-2019 μαζί με τον κ. Γιαννακούρα ψήφισαν στην επιτροπή του λιγνιτόσημου να δοθούν από το 5ο ΕΑΠ άλλα 100.000 ευρώ για έργα/ δράσεις για την αύξηση της βελτίωσης της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων στη Μεγαλόπολη.

Δεν περιμένουμε από τον κ. Γιαννακούρα να ζητήσει συγγνώμη για το υβρεολόγιο των προηγούμενων ημερών ότι είμαστε ψεύτες και συκοφάντες γιατί απλά δεν διαθέτει το ανάλογο πολιτικό ανάστημα. Συνεχίζει εξάλλου και με την τελευταία ανακοίνωσή του το υβρεολόγιο.

Ας ψάξει όμως να βρει και να μας πει, που είναι η οικοκατασκήνωση στη περιοχή για την οποία δόθηκαν 1.084062 ευρώ και 92 λεπτά;

Ας μας πει ποιοί/ποιες πληρώνονται-αμείβονται και πόσο από την αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας ******* ΑΕ, που παρέχει «υπηρεσίες υποστήριξης για την παρακολούθηση και διαχείριση του προγράμματος» και αμείβεται με κάποια εκατομμύρια ευρώ από το λιγνιτόσημο.

Επειδή δεν ιδρώνει το αυτί τους, είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι της περιοχής να διεκδικήσουν τα 52 εκατομμύρια ευρώ του 5ου ΕΑΠ να μην πάνε όπως τα 72 εκατομμύρια ευρώ των προηγούμενων ΕΑΠ σε φρου-φρου κι αρώματα.

Να διατεθούν για έργα αντιδιαβρωτικής θωράκισης, υποδομές κι έργα αντιπλημμυρικής κι αντιπυρικής προστασίας. Οι πρόσφατες πλημμύρες στη Μεγαλόπολη, οι τωρινές βυθίσεις και κατολισθήσεις κρούουν το κώδωνα του κινδύνου που απειλεί την περιοχή, το βιός και τις ζωές των κατοίκων.

Τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τους εκλεκτούς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλοι τα ξέρουν, μαζί τα ψήφιζαν και τα ψηφίζουν ακόμα και τώρα, που οι πομπές τους βγαίνουν στον αφρό.

Αποφασιστικά να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, ώστε με πιο πολλούς Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους να τους αποκαλύπτουμε, να τους δυσκολέψουμε, να επιβάλουμε λύσεις κι έργα κάλυψης των λαϊκών αναγκών.».

Για το παραπάνω θέμα όσο επίσης και για το διαγωνισμό για την ανάθεση της φύλαξης των γραφείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εταιρεία security, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο: