Σύντομα παραδίδεται προς χρήση το νέο δίκτυο ύδρευσης στην Ασέα (ph, vid)

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 13:35

Η παρουσίαση και ανάδειξη του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης π/ϋ 100 χιλιάδων ευρώ (με τελικό κόστος 40 χιλ. ευρώ) της Τοπικής Κοινότητας Ασέας του Δήμου Τρίπολης, παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, από το δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΤ, Κώστα Μανδρώνη.

Αρχικά, ο κ. Μανδρώνης, ανέφερε ότι η μελέτη εκπονήθηκε από την ΤΥ της ΔΕΥΑΤ και μετά την ολοκλήρωση και δημοπράτηση της μελέτης, το έργο πλέον βρίσκεται στη φάση της εκτέλεσης και σε λίγο καιρό θα παραδοθεί στους κατοίκους της Ασέας. Έγινε αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης μήκους 2 χλμ. με δίδυμο αγωγό, ώστε να αποφευχθούν οι πιθανότητες διαρροών και διακοπών υδροδότησης.Ακολούθως, ο δήμαρχος τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πρέπει να το διαπραγματευόμαστε και όπως είπε εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι “πρέπει να μεταφέρουμε ποιοτικό νερό”. Ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ που μελέτησε και δημοπράτησε το έργο, το οποίο όπως είπε θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους πολίτες σε λίγες μέρες.

Ο κ. Παυλής ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει διαγωνισμός για την αγορά γεωτρήσεων, θα γίνουν καινούργιες γεωτρήσεις (π.χ. Πικέρνι, ΔΕ Τεγέας & Κορυθίου), ενώ αποκάλυψε ότι δόθηκε και η προέγκριση για την τηλεμετρία του δήμου Τρίπολης, για τις βλάβες στους κεντρικούς αγωγούς, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο έλεγχος για το νερό θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να γίνεται ηλεκτρονικά. «Πάμε σε ένα καινούργιο πεδίο ελέγχου του νερού, μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια και πρέπει να προλάβουμε τα γεγονότα», σημείωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι πρέπει «να λέμε λίγα και να κάνουμε περισσότερα. Πάντα υπάρχουν λεφτά, όταν κάνεις τις μελέτες με σοβαρότητα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΤΚ Ασέας, Γιάννης Φράγκος, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς υπήρχε πρόβλημα με το νερό, έργο το οποίο, όπως τόνισε, προχώρησε με τη βοήθεια του δημάρχου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης παρουσιάστηκε στην Ασέα

Posted by Γιώργος Μουστόγιαννης on Freitag, 12. Januar 2018