Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Π.Νίκα με κυβερνητικά στελέχη

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 11:05
Σειρά σημαντικών συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη είχε την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αναλυτικά:

Διεθνών προδιαγραφών πίστα μοτοκρός διαμορφώνεται στη Μεγαλόπολη, συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Η προεργασία για την διαμόρφωση στη Μεγαλόπολη πίστας μοτοκρός διεθνών προδιαγραφών -εν όψει της διοργάνωσης φέτος στην αρκαδική αυτή πόλη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021-, αναλύθηκε στην διάρκεια της περίπου δίωρης σύσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση.Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η προγραμματική σύμβαση που θα συνάψει η Περιφέρεια και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από την παραχώρηση 100 στρεμμάτων στο λιγνιτικό πεδίο της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη, για την δημιουργία πίστας μοτοκρός.

Θα ακολουθήσει μελέτη και σχετικές εργασίες -στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου- για τη νέα πίστα που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της υφιστάμενης από το 1994, η οποία πλέον αναβαθμίζεται σε διεθνών προδιαγραφών και με όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, προκειμένου να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις.

“Πλέον η παραχώρηση θα γίνει όπως προβλέπεται και σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη” δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η νέα αυτή πίστα “θα αποτελέσει το κέντρο του μοτοκρός στην Ελλάδα”.

Στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι εν όψει της διοργάνωσης του πιο πάνω αγώνα, θα υπάρξει και μία δεύτερη προγραμματική σύμβαση, στην οποία θα συμμετέχουν το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεγαλόπολης και η ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας).

Σημειώνεται, τέλος, ότι μία ακόμα σύσκεψη, με συμμετοχή της Περιφέρειας και της ΑΜΟΤΟΕ, είναι προγραμματισμένη στο υπουργείο -την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι, υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού- προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης που αφορά στη διοργάνωση των αγώνων.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανό

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκα την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Στη συνάντηση, ο περιφερειάρχης έθεσε στον υπουργό τα προβλήματα που έχουν προκύψει όσον αφορά στην διάθεση της κορινθιακής σταφίδας και του πρώιμου καρπουζιού -λόγω και της πανδημίας-, ενώ συζήτησε επίσης μαζί του και την επιπλέον οικονομική ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας.

Οσον αφορά στο ζήτημα της ΠΟΠ “ελιά Καλαμάτας”, διαπιστώθηκε ότι παραμένει ανοιχτό και προϋποθέτει επαρκή σχεδιασμό για τη συζήτησή του, η οποία θα γίνει μετά την έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο η υπόθεση συζητήθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον υφυπουργό ΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επικοινωνία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, για Ακροκόρινθο και Μονεμβασιά

Επκοινωνία είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για τον φωτισμό των κάστρων στον Ακροκόρινθο και τη Μονεμβασιά.

Οπως είναι γνωστό, για το κάστρο της Μονεμβασιάς, υπάρχει προϋπολογισμός 980.540,40 ευρώ που αφορά στον σχεδιασμό, τις προμήθειες και την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του θρυλικού βράχου, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου.

“Η προμελέτη προχωρεί και εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός, για μελέτη κατασκευή, θα μπορέσει να γίνει περί τον ερχόμενο Νοέμβριο” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Εξ άλλου, προχωρεί και το θέμα του φωτισμού στον Ακροκόρινθο για το οποίο έγινε σήμερα τηλεδιάσκεψη από το γραφείο του περιφερειάρχη με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσο Γκιολή και Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ