ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Να μην γίνουν οι αποζημιώσεις προϊόν εκμετάλλευσης από «γυρολόγους» πολιτευτές

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017 11:33

Η σημερινή κυβέρνηση έγκαιρα και δίκαια αποζημιώνει τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Η Κυβέρνηση αμέσως μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των Ιούνιο του 2016, έστειλε στις πληγείσες περιοχές κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον τότε αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, τον διοικητή του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου υποδομών, Γιώργο Δέδε.Οι ζημιές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο στο Δήμο Τρίπολης και ιδιαίτερα στους πρώην καποδιστριακούς δήμους Τεγέας και Κορυθίου , ήταν πολύ μεγάλες και το κυβερνητικό κλιμάκιο από τότε είχε διαβεβαιώσει τους πληγέντες ότι θα αποζημιωθούν έγκαιρα και σε μεγάλο ποσοστό.

Αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή οι κανονισμοί του ΕΛΓΑ έτσι ώστε, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, οι οποίοι είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους τους να χάνονται, να λάβουν ανάλογες αποζημιώσεις σύμφωνα με το μέγεθος των ζημιών.

Η κυβέρνηση κατανοώντας το μέγεθος των ζημιών, αλλά και σεβόμενη τα χρήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, που εδώ και χρόνια καταβάλουν ως ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ, προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν τον Ιούνιο του 2016, όσο το δυνατόν πιο δίκαια και με διαφάνεια.

Σήμερα μετά από οχτώ μήνες και έπειτα από μια τεράστια προσπάθεια από τους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ, ξεκίνησαν να δίνονται οι προκαταβολές στους αγρότες και κτηνοτρόφους. οι οποίες ομολογουμένως είναι αρκετά ικανοποιητικές.

Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση τώρα, αλλά και οι ίδιοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, δεν επιτρέπουν σε κανένα παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, ως επίσης και άλλους γυρολόγους πολιτευτές, να «εκμεταλλευτούν» την συγκεκριμένη διαδικασία, πουλώντας ρουσφέτι και υποχρέωση στον κάθε αποζημιωθέντα.

Αυτές οι πρακτικές ανήκουν πλέον στο αμαρτωλό παρελθόν, αφού όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τα χρήματα των αποζημιώσεων είναι χρήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που οι ίδιοι έχουν καταβάλει εδώ και χρόνια με τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ και κανένας επιτήδειος πολιτευτής δεν τα βγάζει από τη τσέπη του.

Τρίπολη 2-2-2017

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας