Σύσκεψη σωματείων – ΕΠΣΑ για το Β’ τοπικό

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 20:42

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

Διεξαγωγή με δύο ομίλους το νέο πρωτάθλημαΤο απόγευμα της Δευτέρας, στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αρκαδίας, διεξήχθη συνάντηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων με τους εκπροσώπους των σωματείων που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας. Βασικό θέμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων ήταν το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Ένα θέμα το οποίο είχε τεθεί προς συζήτηση και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας της προηγούμενης Δευτέρας.

Στη συνάντηση βρέθηκαν οι περισσότεροι εκπρόσωποι του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής κατηγορίας, εκτός από τους εκπροσώπους της ΑΕ Μαρίου και της Φορτούνας Ξηροπήγαδου που ωστόσο απέστειλαν εγγράφως τις θέσεις τους για το νέο πρωτάθλημα.

Αναφορικά με το θέμα της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής κατηγορίας ουσιαστικά προέκυψαν τρεις διαφορετικές προτάσεις από τους παρευρισκόμενους. Αναλυτικότερα:

* Ενιαίος όμιλος στην Β’ τοπική κατηγορία και απευθείας άνοδος στο τέλος των ομάδων στην Α’ τοπική κατηγορία.

* Δύο όμιλοι στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και πρόκριση δύο πρώτων ομάδων από κάθε όμιλο στη Β’ φάση. Σύστημα όπως ακριβώς ίσχυε στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.

* Δύο όμιλοι στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και πρόκριση των τριών ή των τεσσάρων πρώτων ομάδων κάθε ομίλου στην δεύτερη φάση.

Από αυτές τις προτάσεις επικράτησε ουσιαστικά η τρίτη πρόταση και όπως όλα δείχνουν αυτή θα υλοποιηθεί. Από τη μία η πρώτη πρόταση απορρίφθηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους των ομάδων καθώς τα έξοδα για τους αγώνες και τις μετακινήσεις για κάποιους πολλά και ικανά και να προκαλέσουν σοβαρά ζητήματα ακόμη και για τη βιωσιμότητα τους. Παράλληλα, η δεύτερη πρόταση απορρίφθηκε από τους ανθρώπους της ΕΠΣ Αρκαδίας οι οποίοι θέλουν φέτος να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας και με περισσότερα παιχνίδια τουλάχιστον για τις ομάδες που θα έχουν στόχους στο πρωτάθλημα.

Η τρίτη πρόταση φαίνεται να εγκρίνεται από τα περισσότερα σωματεία αλλά και από τους ανθρώπους της ΕΠΣ Αρκαδίας, ενώ αυτό το μοντέλο διεξαγωγής πρότεινε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Προύντζος, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να είναι εφικτή η διεξαγωγή ενός ενιαίου πρωταθλήματος στην Β’ τοπική κατηγορία.

Αναφορικά με την τρίτη πρόταση, αρκετοί πρότειναν στην Β’ φάση να περάσουν τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο, κάτι το οποίο δεν βρήκε σύμφωνα όμως αρκετά σωματεία που κρίνουν ότι οι ομάδες που θα περάσουν στη Β’ φάση θα αναγκαστούν να δώσουν πάρα πολλά παιχνίδια. Η πρόταση με την πρόκριση από την Α’ στην Β’ φάση τριών ομάδων από κάθε όμιλο, φαίνεται ότι θα είναι και αυτή που εκτός απροόπτου θα υλοποιηθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο!

Μάλιστα υπάρχουν και σκέψεις που θα συζητηθούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση κάθε ομίλου και που θα συνεχίσουν στην Β’ φάση, να πάρουν και κάποιους μπόνους βαθμούς ως κίνητρο για την κατάταξη στο τέλος της Α’ φάσης. Αυτό αναμένεται να αποσαφηνιστεί το επόμενο διάστημα!

Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής τα σωματεία συζήτησαν και το θέμα της κατάρτισης των ομίλων στην Β’ τοπική κατηγορία και μέσα από την ουσιαστική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε οι δύο όμιλοι θα είναι οι εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Άρης Τρίπολης

Ελαιοχώρι

Ελπίδα Τρίπολης

Κανδήλα

Κορύθιο

Μέγας Αλέξανδρος

Νεστάνη

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αχιλλέας Παραλίου Άστρους

Ερμής Μελιγούς

Ηρακλής Βερβένων

ΑΕ Μαρίου

Νικηταράς

Φορτούνα Ξηροπήγαδου

Στη συνάντηση τέθηκαν κάποιες παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με τη διαιτησία, καθώς και για την προοπτική λαχειοφόρου αγοράς που θα συντονίσει η ΕΠΣ Αρκαδίας και θα προωθήσουν όλα τα σωματεία της Ένωσης, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των σωματείων. Ένα θέμα που θα τεθεί πάλι προς συζήτηση και στο μέλλον με τη συμμετοχή φυσικά και των σωματείων της Α’ τοπικής κατηγορίας.