Σύσκεψη στην Περιφέρεια | Τα έργα που αποφασίστηκαν για την Κώμη

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 21:47

Οι δράσεις και τα έργα που θα υλοποιηθούν στην ΤΚ Κώμης της ΔΕ Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα έργα αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του Καλοκαιριού.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΠεριφέρειαςΟι δράσεις και τα έργα για την προστασία της πλημμυρόπληκτης περιοχής της Κώμης του Δήμου Τρίπολης αποφασίστηκαν στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στην Περιφέρεια, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Συγκεκριμένα, στην πιο πάνω σύσκεψη -παρουσία του δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, εκπροσώπων της Τοπικής Κοινότητας, του Δασάρχη Τρίπολης και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας- αποφασίστηκε ότι άμεσα, η Περιφέρεια θα προβεί στον καθαρισμό του χειμάρρου και στην κατασκευή τριων γεφυριών ενώ θα νοικιάσει χώρο από κτήματα προκειμένου να κατασκευαστεί παράκαμψη σε τμήμα του αγροτοδασικού δρόμου που έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιες και τον καθιστά επικίνδυνο.

Σε δεύτερη φάση, η Περιφέρεια θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης και διευθέτησής του χειμάρρου, με βάση την οποία, στη συνέχεια, ο Δήμος Τρίπολης θα προβεί στην ανακατασκευή του πιο πάνω δρόμου.