Σύσκεψη βουλευτών ΠΑΣΟΚ και φορέων για το ασφαλιστικό στην Τρίπολη (vid)

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 09:27

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Έστω και τώρα η Κυβέρνηση να κάνει ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς και τους αγρότες

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει κοινή λογική«Είναι μία κρίσιμη στιγμή, βρισκόμαστε σε συμπληγάδες. Από τη μία υπάρχουν εξοντωτικά μέτρα για κοινωνικές ομάδες που είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της χώρας και από την άλλη υπάρχει η αντίδραση των εταίρων και των πιστωτών της χώρας».

Αυτό δήλωσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, που βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του κόμματος στην Τρίπολη, μαζί με τον βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων με θέμα το ασφαλιστικό.

Η κα. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε πως το σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση στο ασφαλιστικό οδηγεί σε μείωση συντάξεων ακόμα και παλιών και ανέφερε πως το κόμμα τους ζητά να αποσύρει το σχέδιο αυτό και να κάνει πραγματικό διάλογο και όχι διάλογο μέσα από τα κανάλια.

Επεσήμανε πως ουσιαστικός – θεσμικός διάλογος δεν έχει γίνει όλον αυτόν τον καιρό και το μόνο που έχει ζητηθεί είναι η αύξηση των εισφορών, κάτι που δεν πρέπει να γίνει, γιατί θα δοθεί έτσι κίνητρο να εισφοροδιαφύγει και δεν δίνεται η δυνατότητα στα ταμεία να εισπράξουν.

Θέλουμε να προτείνουμε στην Κυβέρνηση να μπει σε πραγματικό διάλογο, τόνισε η κα. Χριστοφιλοπούλου, γιατί διαφορετικά δεν θα κατευναστούν τα πνεύματα. Χρειάζεται μία γενναιότητα από την Κυβέρνηση.

Στη δική του παρέμβαση, ο κ.Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πλαίσιο που δεν υπάρχει από πλευράς Κυβέρνησης και σημείωσε πως κάθε ρυθμός ανάπτυξης έχει παύσει να υφίσταται και η ανεργία αυξάνεται, ενώ δήλωσε πως πρέπει η Κυβέρνηση να αποκτήσει «κοινή λογική».

Δείτε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της σύσκεψης στο βίντεο.

Ε.Τ.