Συζήτηση για τους πρόσφυγες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 17:51

Την διαβεβαίωση πως μέχρι το τέλος του μήνα οι πρόσφυγες στην Κορινθία θα έχουν μείνει σε σπίτια, έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, μετά από επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Γιάννη Κελλάρη.

Ο κ. Κελλάρης στην επερώτησή του ζήτησε να παρθούν μέτρα, καθώς η Πελοπόννησος θα αναγκαστεί να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση, αφού πρόσφυγες θα βρεθούν στον δρόμο.Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στις διαμαρτυρίες προσφύγων σε Κόρινθο και Σπάρτη, σημειώνοντας πως η εμπλοκή των ΜΚΟ επιτείνει το πρόβλημα.

Ο κ. Νίκας στην απάντησή του τόνισε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για τη στήριξη των προσφύγων, τόσο από τους Δήμους, όσο και από την Εκκλησία, κάτι βέβαια που δεν είναι εύκολο από μόνο του αλλά θα πρέπει να εμπλακεί και η Κυβέρνηση και να φροντίσει για την στήριξη των προσφύγων. Και αυτό, όπως είπε ο κ. Περιφερειάρχης είναι η μοναδική λύση, για να μην ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση.

Είπε δε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόσφερε δύο μεγάλες αίθουσες στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Κορίνθου για την εκπαίδευση των νηπίων, και θα αναλάβει την ενίσχυση της διδασκαλίας της γλώσσας και την καλλιτεχνική τους εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα.

Τόνισε και ο κ. Νίκας πως οι ΜΚΟ εμπλέκουν περισσότερο το όλο θέμα και δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στη διαχείριση του ζητήματος.

Τέλος ο κ. Νίκας ανέφερε πως η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την δημιουργία περιφερειακών κέντρων για την παροχή ασύλου αλλά η διαδικασία έχει καθυστερήσει.