Σκουπίδια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχτεί η Τρίπολη!

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 14:13

Μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για το μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη, αποφασίστηκε είναι να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Τρίπολης.Ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα των αρμοδιοτήτων αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην Πελοπόννησο, κυρίως σε Τρίπολη και Ερμιονίδα.

Ανέφερε ότι θα ετοιμαστεί μία Κοινή Υπουργική Απόφαση για να μπορούν να γίνουν νόμιμα μεταφορές απορριμμάτων και ότι αυτό που προέκυψε ήταν ότι η μόνη λύση είναι να κηρυχθεί η Τρίπολη να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα επόμενα βήματα που θα γίνουν είναι να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (την Τρίτη ή την Τετάρτη), όπου ο Δήμαρχος θα προτείνει να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μετά, θα ζητηθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και με τη σειρά της θα εξουσιοδοτήσει τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας για τα περαιτέρω.

Αυτή είναι μία λύση η οποία θα διαρκέσει για 2-3 μήνες. Για το διάστημα αυτό, θα ανοίξει κάποια παλιά χωματερή ή κάποιος άλλος χώρος, χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί ποιος χώρος θα είναι αυτός. Ο Δήμαρχος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά η παλιά χωματερή στην περιοχή των Φιλικών!

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν οι μεταφορές σκουπιδιών σε νόμιμο χώρο, μετά την έκδοση της ΚΥΑ που αναμένεται εντός της εβδομάδας.