Σκουπίδια στην Τρίπολη | Την Τρίτη 17 Απριλίου οι Δικαστικές Αποφάσεις για Μεγαβούνι-Άγιο Βλάση (ph)

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 16:59
Φωτογραφία αρχείου Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης από τα Δικαστήρια για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Τρίπολη

Δικαστική απόφαση αναμένεται και για την περιοχή της Παλαιόχουνης

Σημαντική θεωρείται η Τρίτη 17 Απριλίου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης.

Και αυτό γιατί αναμένονται τρεις δικαστικές αποφάσεις για αντίστοιχα ζητήματα που συζητήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης, την Δευτέρα 16 Απριλίου.

Οι αποφάσεις αφορούν στην παράταση ή μη της χρήσης του χώρου στον Άγιο Βλάση για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης. Χώρος που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια λόγω και της έκτακτης ανάγκης που έχει τεθεί ο Δήμος και μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο του Δήμου στο Μεγαβούνι, εκεί που προβλέπεται να γίνει η προσωρινή και η ολοκληρωμένη διαχείριση του Δήμου Τρίπολης, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί από το Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή.

Οι άλλες δύο αποφάσεις αφορούν στο Μεγαβούνι στην ΔΕ Βαλτετσίου, εκεί που ο Δήμος έχει επιλέξει να κάνει την διαχείριση των απορριμμάτων. Στις δικαστικές αίθουσες συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις ιδιοκτησίες έξι ατόμων και για το σταμάτημα των εργασιών από τον εργολάβο κ.Δημόπουλο.

Και για τα δύο θέματα θα αποφανθεί το Δικαστήριο την Τρίτη μέχρι το μεσημέρι.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν κρίνονται πολύ σημαντικές γιατί σχετίζονται με το μείζον θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Αναμένονται λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όσον αφορά το άλλο θέμα της ΤΕΡΝΑ και της διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Παλαιόχουνη οι εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, αφού το Δικαστήριο αναβλήθηκε. Εκεί παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή για την μη χρήση της ιδιοκτησίας Μπέζου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό .

Δικαστήρια -σκουπίδια