Σοφία Καμαρέτα στη ΔΡΤ: Δράση Συμβουλευτικής Γραμμής 11525 «Μαζί για το Παιδί»(ήχος)

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 14:19

Η Γραμμή 11525 του «Μαζί για το Παιδί» είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους.

Για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει αλλά και τα σοβαρά θέματα που καλείται  να διαχειριστεί η επιστημονική ομάδα της Γραμμής , μίλησε στη ΔΡΤ 91,5 και την εκπομπή “Double Troube” με την Ντόρα Παπαιωάννου και την Τόνια Μεγρέμη , η υπεύθυνη της Συμβουλευτικής Γραμμής κα Καμαρέτα Σοφία.Τα θέματα που συχνά απασχολούν τις κλήσεις στη Γραμμή -σύμφωνα με την κα Καμαρέτα-είναι: η ψυχική υγεία των παιδιών, οι σχέσεις τους με την οικογένειά τους, η άσκηση βίας στην οικογένεια ή στο σχολείο, οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, τα προβλήματα των παιδιών που σχετίζονται με το σχολείο,  και οτιδήποτε άλλο αφορά τον κόσμο των ανηλίκων.

Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για τα ίδια θέματα,  ενώ λειτουργούν δωρεάν Ομάδες Γονέων για την στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν Ψυχο-Eκπαιδευτικά Σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια,  τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ενημέρωση και τη στήριξη για την επίλυση συγκεκριμένων δυσκολιών που έχουν προκύψει στην οικογένεια ή στο σχολικό περιβάλλον αλλά και τη διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων .

Ακούστε, εδώ, ολόκληρη την συνέντευξη της κας Σοφίας Καμαρέτα με χρήσιμες πληροφορίες για την δράση και προσφορά της Συμβουλευτικής Γραμής 11525 :