Σοβαρή καταγγελία για το ΕΚΑ από την Παναγιώτα Πανούση (ήχος)

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 11:22

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (17/10) η κα. Παναγιώτα Πανούση, μέλος της παράταξης ΔΑΣ του Εργατικού Κέντρου.

Η κα.Πανούση κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για νοθεία στις εκλογές του σωματείου “Ηφαιστος”. “Χτες γίνονταν εκλογές στο ΕΚΑ για το σωματείο μετάλλου Ηφαιστος. Εμείς ξέραμε, πως είχε λήξει η θητεία του και δεν είχε ακολουθηθεί η διαδικασία για προσωρινή διοίκηση, ώστε να μπορεί, να κάνει εκλογές. Διεξάγονταν οι εκλογές παρουσία προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του ΕΚΑ και έχουν ευθύνη για τις εκλογές, οι οποίες γίνονταν στα κρυφά”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Ψήφιζαν άτομα που δεν ήταν στο συγκεκριμένο κλάδο. Όποιος ήθελε, πήγαινε και ψήφιζε. Η δικηγόρος δεν είχε ούτε καταστατικά, ούτε μητρώο μελών ούτε τίποτα. Καταγγέλλω την διαδικασία. Δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει”.Η κα.Πανούση έκανε ένσταση για να διακοπεί η διαδικασία, μέχρι να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από το σωματείο. “Εμείς δεν σταματάμε εδώ. Θα κάνουμε αγωγή στο Πρωτοδικείο για ακύρωση των εκλογών του συγκεκριμένου σωματείου”, τόνισε.

Τέλος ανέφερε: “Ό πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ο κ.Μπρουμάς ισχυρίστηκε ότι ήθελε να βοηθήσει τους εργαζόμενους να ενεργοποιήσουν το σωματείο τους, καθώς δεν είχαν τα 500 ευρώ για να κάνουν προσωρινή διοίκηση. Αν ήταν διαφανείς θα ενημέρωναν την διοίκηση του ΕΚΑ και θα βρίσκαμε τον τρόπο να ενεργοποιηθεί πάλι το σωματείο”.

*Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο κ.Νικήτα, ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος εκείνη την στιγμή να μας δώσει μια απάντηση, δεσμεύτηκε όμως, πως εντός της ημέρας θα επικοινωνήσει μαζί μας, για να μας απαντήσει στα όσα ακούστηκαν.

*Επιχειρήσαμε ακόμα να επικοινωνήσουμε και με τον πρόεδρο του ΕΚΑ, κ.Μπρουμά, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν. Ο ίδιος ενημερώθηκε γραπτώς και αναμένουμε την απάντηση του.

Ακούστε τα όσα είπε: