Σοβαρή μεταβολή του καιρού τις επόμενες μέρες στην Αρκαδία-Τρίπολη!

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 20:20

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται ήδη στην Ιταλία και συγκεριμένα μεταξύ της Σικελίας και τις Λιβύης στο κόλπο της Σύρτης αναμένεται να κινηθεί αργά αλλά σταθερά ανατολικότερα προς το Ιόνιο προσεγγίζοντας την χώρα μας. Το συγκεκριμένο χαμηλό έχει χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα(Medicane) με τροπικά χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια προσέγγισης αυτού του χαμηλού ολοένα και πιο κοντά στην Πελοπόννησο και λόγω της αργής κίνησης του θα προκαλέσει ακραία φαινόμενα και συγκεκριμένα καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχόπτωσης αλλά και ηλεκτρικών εκκενένώσεων χωρίς να αποκλείονται και οι ρυπαίοι άνεμοι κατά την διάρκεια εξέλιξης του φαινομένου. Γι’αυτό το λόγο καλό θα ήταν να υπάρξει μέριμνα από την Πολιτική Προστασία για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.Η σοβαρή αυτή αλλαγή του καιρού θα έχεις ως κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες που θα έχουν ένταση και μεγάλη διάρκεια . Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα-επικίνδυνα την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά:

Από αργά την νύχτα της Τετάρτης-ξημερώματα Πέμπτης ο καιρός θα επιδεινωθεί αρκετά στο νομό Αρκαδίας πρώτα από τα δυτικότερα τμήματα του νομού και συγκεκριμένα την Γορτυνία με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες. Μέσα στην νύχτα και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν γρήγορα και ανατολικότερα και θα επηρεάσουν όλο τον νομό αλλά και την πόλη της Τρίπολης.

Κατά την διάρκεια της Πέμπτης προς το μεσημέρι θα υπάρχουν και διαστήματα παύσης των φαινομένων.

Παρασκευή 17/11/2017:

Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας .

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Σαββατοκύριακο 18-19/11/2017

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν οτι η ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με “άρωμα χειμώνα” καθώς τα στοιχεία δείχνουν την πρώτη ψυχρή εισβολή για τον φετινό χειμώνα, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα να δώσουμε λεπτομέρειες για το αν θα υπάρξουν χιονοπτώσεις και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία.

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5