Σπάρτη: Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου για τα μοναστηριακά προϊόντα (vids, ph)

Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 21:25

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με θέμα «Μοναστηριακά προϊόντα και μικροί παραγωγοί στον ορθόδοξο χώρο. Κοινή προσπάθεια και προοπτικές», που διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), 14-17 Απριλίου.

Στόχος του συνεδρίου, η συνάντηση εμπλεκομένων φορέων και αντιπροσώπων μονών από όλο τον ορθόδοξο κόσμο (Άγιο Όρος, Ρωσία, Γαλλία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ουκρανία, Φιλανδία) που παράγουν προϊόντα μέσα από μικρά παραγωγικά σχήματα, σχετιζόμενα με τον τοπικό χαρακτήρα διαφόρων περιοχών.

Το συνέδριο ξεκίνησε με καλωσόρισμα – χαιρετιστήρια ομιλία από το Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ, υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη και, αμέσως μετά, έγινε η κήρυξη έναρξης των εργασιών του, από τον εκπρόσωπο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Φάνη Κουρεμπέ, με παρόντα και τον πρώην Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ, κ. Τάσο Νεράντζη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευστάθιο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, το δήμαρχο Σπάρτης, Βαγγ. Βαλιώτη, χαιρετιστήρια ομιλία από τον πρόεδρο της ΓΣΒΕΕ, κ. Γιώργο Καββαθά και ομιλία από τον υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής της διημερίδας, ταμία και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της ΔΣΟ, κ. Σταύρο Αραχωβίτη. Τέλος, ο σύμβουλος της ΔΣΟ, Δρ. Κώστας Μυγδάλης, έκανε τιμητική αναφορά στον π. Επιφάνιο του Ιερού Κελιού Αγ. Ευσταθίου Μυλοποτάμου Αγίου Όρους, εκπρόσωπος του οποίου (π. Ιωακείμ) παρέλαβε από το Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ τιμητικό αναμνηστικό και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης στον προθάλαμο του πανεπιστημίου.

Δείτε στο πρώτο βίντεο δηλώσεις που έκαναν ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης, κ. Ευστάθιος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Αμανατίδης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Κουρεμπές, το μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας και μέλος της ΔΣΟ, Αραγκάτς Αχογιάν και ο δήμαρχος Σπάρτης, κ. Βαλιώτης, στο δεύτερο βίντεο αποσπάσματα από τις χαιρετιστήριες ομιλίες, καθώς και φωτογραφικό υλικό:

Επιμέλεια – κάμερα – Μοντάζ: Α.Κ.