Σπουδαίες επιτυχίες για το αρκαδικό Τάε Κβον Ντο!

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 12:06

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο I.T.F. Ανδρών – Γυναικών και Εφήβων – Νεανίδων διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο «Κονταξοπούλειο» του Δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη. Η σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση όσον αφορά το συγκεκριμένο άθλημα συνδυάστηκε και φέτος με έντονη παρουσία Αρκάδων αθλητών και αθλητριών που για μια ακόμη φορά εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους!Ο απολογισμός των Αρκαδικών συλλόγων (ΑΟΠΟΤ Τρίπολης και ΑΣ TKD Λεωνιδίου) ήταν πραγματικά σπουδαίος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια χρονιά ότι η περιοχή μας στο συγκεκριμένο άθλημα αρχίσει πλέον να χτίζει μια σπουδαία παράδοση στο χώρο, αποφέροντας πολύ μεγάλες διακρίσεις!

Αναλυτικότερα λοιπόν το Αρκαδικό Ταε Κβον Ντο το τριήμερο 05-07 Φεβρουαρίου 2016 είχαν σαν απολογισμό δύο χρυσά μετάλλια και ισάριθμες κλήσεις στην Εθνική ομάδα, ένα αργυρό μετάλλιο, δύο χάλκινα μετάλλια και αρκετές συμμετοχές που συνδυάστηκαν με πολύ καλές εμφανίσεις των αθλητών και αθλητριών!

Τις εντυπώσεις αναμφισβήτητα έκλεψαν τόσο η Ευγενία Σαρρή όσο και ο Παναγιώτης Κοκκάλας που εντυπωσίασαν σ’ ένα ακόμη Πανελλήνιο πρωτάθλημα υπερασπιζόμενοι τους τίτλους τους! Η Ευγενία Σαρρή του ΑΣ TKD Λεωνιδίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 70 κιλά Νεανίδων, ενώ ο Παναγιώτης Κοκκάλας του ΑΟΠΟΤ Τρίπολης κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο TUL 3 DAN Ανδρών. Οι δύο πρωταθλητές μας εξασφάλισαν και τη συμμετοζή τους στο προσεχές πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φέτος θα διεξαχθεί στη χώρα μας και τη Θεσσαλονίκη στις 11-17 Απριλίου!

Οι επιτυχίες για την Αρκαδία δεν σταματούν στα δύο αυτά χρυσά μετάλλια. Η Σταματίνα Γεωργίτση του ΑΣ TKD Λεωνιδίου κατέλαβε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στα 52 κιλά Νεανίδων. Επίσης ο Αποστόλης Κωτσομητόπουλος του ΑΟΠΟΤ Τρίπολης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στην κατηγορία TUL 4-1 GUP Ανδρών, ενώ ο Σωτήριος-Παρασκευάς Γκόλφης κατάκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στην κατηγορία εφήβων 75 κιλών.

Εκτός από τις επιτυχίες με την κατάκτηση μεταλλίων αρκετοί αθλητές ξεχώρισαν στους αγώνες για την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία τους! Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Ιωάννας Βιτάλη και των Αναστάσιου Καρνέζη, Λευτέρη Τσουκαλά και Δημήτρη Παπαντωνόπουλου άφησαν πάρα πολύ καλές εντυπώσεις!