Στ.Κούλης: Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό – Σεβόμαστε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 20:08

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, με ανακοίνωσή του, απευθύνει έκκληση στους δημότες να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες εναπόθεσης των απορριμμάτων, για να προστατευθεί η δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δίνοντας -μάλιστα- έναν«Οδηγό διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά»τον οποίο καλεί να τηρείται πιστά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΜε τις επόμενες ημέρες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊου, απευθύνουμε έκκληση στους δημότες να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες εναπόθεσης των απορριμμάτων, προκειμένου να προστατευθεί τόσο η ατομική υγεία του καθενός όσο και των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, οι οποίοι δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη με αυξημένο αίσθημα ευθύνης .

Για τους λόγους αυτούς ακολουθεί «Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά» και παρακαλούμε για την πιστή τήρηση του. Συγκεκριμένα:

  • Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.
  • Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα, τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
  • Πετάμε τις σακούλες απορριμμάτων μόνο στον ΠΡΑΣΙΝΟ ή ΓΚΡΙ (ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ) ΚΑΔΟ και μετά κλείνουμε καλά το καπάκι του κάδου.
  • ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.
  • Δεν αφήνουμε τις σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει, βρίσκουμε κάποιο παρακείμενο.
  • Ανοίγουμε τους κάδους με το πόδι ή χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσης. Φροντίζουμε να κλείνουμε καλά τους κάδους.
  • Απαγορεύεται αυστηρά καθόλη τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων η απόρριψη αντικειμένων μεγάλου όγκου (π.χ. έπιπλα κ.ά), τα κλαδέματα, τα απόβλητα πάσης φύσεως εργασιών (π.χ. δομικά υλικά κ.ά.).
  • Συνεχίζουμε κανονικά τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Προστατεύουμε την Δημόσια Υγεία.

Σεβόμαστε και βοηθάμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό.

Διατηρούμε τον Δήμο μας ΚΑΘΑΡΟ

και δεν ξεχνάμε: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ