“Στα…κόκκινα” οι γυναίκες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ph)

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 22:41

Ποιες έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα καπέλα (κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά αν προτιμάτε…)

Δύο συνεδριάσεις για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, λίγες ώρες πριν την Γέννηση του Θεανθρώπου.Τα περί προϋπολογισμού, αντιπαραθέσεων, που έφθασαν μέχρι και στα σκαλιά, μετά το τέλος της συνεδρίασης, εν ολίγοις και περιληπτικά (αλλιώς χάνεται η μπάλα) σας τα μεταφέραμε σε άλλα κείμενα.

Σε αυτό εδώ το κείμενο ασχολούμαστε με το dress code (ενδυματολογικό κώδικα) των γυναικών του Περιφερειακού. Για όσες τουλάχιστον έχουν διάθεση να φωτογραφηφθούν είτε σε εμάς τους ρεπόρτερς, είτε για τις δικές τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα, λοιπόν, όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία, την τιμητική του είχε το “κόκκινο”, χρώμα γιορτινό γαρ, χρώμα ζεστό, αλλά και χρώμα της φωτιάς και του αίματος. Για αυτούς που γνωρίζουν συμβολίζει την ενέργεια, τον πόλεμο, την σωματική και ψυχική δύναμη, την αποφασιστικότητα, το πάθος, την επιθυμία και την αγάπη. Το κόκκινο είναι ένα πολύ συναισθηματικά έντονο χρώμα. Είναι έντονα ορατό χρώμα, γι’αυτό και οι πινακίδες, τα φανάρια και ο πυροσβεστικός εξοπλισμός είναι συνήθως κόκκινα. Το κόκκινο συμβολίζει το πάθος, την αγάπη και το κουράγιο, ενώ ανάλογα με την απόχρωσή του δείχνει χαρά, φιλία, ένταση, θέληση, νεύρα, θυμό, ηγεσία, οργή , αλλά και σταθερότητα και φυσικά τι άλλο, από το φεμινισμό.

Άρα οι γυναίκες του Περιφερειακού μάλλον έχουν όλα τα παραπάνω.

Υπάρχουν όμως και δύο γυναίκες που συχνά πυκνά φοράνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο καπέλο, είτε μπερέ, είτε καουμπόικο, είτε τραγιάσκα, ανάλογα με την περίπτωση. Πρόκειται για την Ντίνα Νικολάκου και την Μαργαρίτα Σπυριδάκου… τουλάχιστον αυτές έχουμε εντοπίσει. Το καπέλο είναι στυλ, αλλά το Χειμώνα προσφέρει και ζεστασιά και φυσικά περνάει και τα δικά του μηνύματα, τα οποία μπορεί να είναι και πολιτικά, αφού μιλάμε για συλλογικό όργανο…

Οι εν λόγω κυρίες έχουν κάνει το καπέλο μόδα, παρά το γεγονός, ότι στην ελληνική κοινωνία και δη στην επαρχία δεν είναι και τόσο διαδεδομένο. Πάντως όπως και να έχει και τους πάει και το φορούν με στυλ και δεν θεωρούμε ότι έχουν σκοπό “το καπέλωμα” των άλλων, όπως ίσως μπορεί να νομίζουν κάποιοι…

Να τους ευχηθούμε να είναι πάντα υγιείς και κομψές και να μην το βάζουν κάτω…οι γυναίκες στην πολιτική ζωή άλλωστε κάνουν την διαφορά από κάθε άποψη.

Καλά Χριστούγεννα!