Στα «λευκά» τα ορεινά της Αρκαδίας (vid)

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 06:38

Συνεχής ενημέρωση

«Κόλλησε» λεωφορείο στην ΠιάναΠυκνή και συνεχής από τα ξημερώματα και μέχρι αυτήν την ώρα  χιονόπτωση στα χωριά του Φαλάνθου- Το χιόνι έχει φθάσει τους πέντε πόντους 

Μηχανήματα για εκχιονισμό σε Καμπέα και Κωτσόβολο καθώς και στο χιονοδρομικό Μαινάλου

Κακοκαιρία πλήττει την Αρκαδία από το πρωί της Τρίτης με χιόνια και χιονόνερο ακόμα και στην πόλη της Τρίπολης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Λόγω της πρωινής χιονόπτωσης το λεωφορείο που έκανε το δρομολόγιο στα χωριά του Φαλάνθου, «κόλλησε» μέσα στην πλατεία του χωριού Πιάνα. Συνεργεία της Περιφέρειας καθάρισαν το δρόμο κι έτσι το λεωφορείο απεγκλωβίστηκε.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί σε όλο το οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, παρά ταύτα οι οδηγοί που θα κινηθούν τις επόμενες ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου, πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν. 

Πυκνή χιονόπτωση έχει αρχίσει να πέφτει από νωρίς το πρωί σε όλα τα ορεινά του Νομού Αρκαδίας. Χιονόστρωση υπάρχει ήδη στα Μαγούλιανα όπως και στην Βυτίνα, αλλά και στο Βαλτεσινίκο, ενώ ήδη έχουν σταλεί μηχανήματα για εκχιονισμό στον Καμπέα και στον Κωτσόβολο (δρόμος προς Χρυσοβίτσι), όπως μας ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας. Αρκετό χιόνι πέφτει και στο Χιονοδρομικό Μαινάλου….Επίσης χιονόνερο σημειώνεται κατά διαστήματα και στην πόλη της Τρίπολης.

 
Στο σύνολο σχεδόν του δήμου Γορτυνίας η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα με βροχοπτώσεις στα χαμηλότερα υψόμετρα και χιονόπτωση στα πιο ορεινά.
Χιόνι που φθάνει τους 3-4 και αλλού τους 5 πόντους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τρίπολης Κώστα Κατσαφάνα, έχουμε στα χωριά του Φαλάνθου, όπως και στα χωριά της ΔΕ Λεβιδίου, αλλά όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος όλα είναι ελεγχόμενα και βρίσκονται σε ετοιμότητα. 
 
Στην περιοχή της Σκιρίτιδας έχουμε έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μικροπροβλήματα στα ρέματα.
Καλύτερη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε μέχρι αυτήν την ώρα, στους δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, αφού έχουν μόνο λίγη βροχή, ενώ και στον Κοσμά δεν υπάρχει χιόνι, παρά μόνο ψηλά στις βουνοκορφές.