Σταματόπουλος Δ.: Θέλουμε νομιμότητα στις λαϊκές αγορές της Τρίπολης (vid)

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 19:01

Τα πρόστιμα είναι βάσει νόμου και έχουν γίνει προειδοποιήσεις και συστάσεις για πρωτεύουσες παραβάσεις

Παρά τις απειλές και σε προσωπικό επίπεδο πατάξαμε το παραεμπόριοΚανόνες υγιούς ανταγωνισμού θέλει να επιβάλλει η Δημοτική Αρχή της Τρίπολης στις λαϊκές αγορές της πόλης και στο πλαίσιο αυτό με την αρμόδια επιτροπή ελέγχου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταματόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 29 Μαρτίου, έχουν εκδιωχθεί από τις λαϊκές αγορές όλοι οι παράνομοι ρομά, καθώς και όλοι όσοι έκαναν παραεμπόριο.

Τόνισε πως υπήρχαν αθεώρητες από το 2006 άδειες, ενώ υπήρχαν άτομα που δεν είχαν πληρώσει τις εισφορές τους, με ποσά που φθάνουν και τα 5000 ευρώ.

Με την πάταξη του παραεμπορίου βρέθηκαν και κενές θέσεις, ένα πάγιο αίτημα για τους παραγωγούς, ενώ έχει μπει τάξη στην λειτουργία των αγορών.

“Θέλουμε δικαιοσύνη και νομιμότητα στις λαϊκές” σημείωσε ο κ.Σταματόπουλος και “παρά τις απειλές που δεχθήκαμε ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο δεν κάναμε πίσω”.

Να επισημάνουμε πως τα πρόστιμα φθάνουν και τα 5000 ευρώ αλλά όπως σημείωσε ο κ.Σταματόπουλος, όλα γίνονται βάσει του νόμου και κατόπιν συνεχών συστάσεων προς τους παραγωγούς. Δήλωσε δε πως τα πρόστιμα αφορούν σε πρωτεύουσες παραβάσεις και όχι σε δευτερεύουσες και ο πρωταρχικός στόχος είναι να υπάρξει ένα υγιές επίπεδο στις λαϊκές που λειτουργούν στην πόλη.

Διευκρίνισε τέλος πως σε κάθε κίνησή τους έχουν στο πλευρό τους το Σύλλογο των παραγωγών με τον οποίο έχουν διαρκή συνεργασία.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις του κ.Σταματόπουλου.

Ε.Τ.