Στέφανος Χατζόπουλος: “Δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστη χρήση νερού, γιατί θα μπούμε σε συνθήκες λειψυδρίας” (vid)

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 14:34

Έκκληση προς τους δημότες για ορθή χρήση του νερού, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα αυτή την δύσκολη περίοδο, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ.Χατζόπουλος.

Όπως είπε είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι τόσο λόγω της ανομβρίας, όσο και λόγω του παρατεταμένου καύσωνα. “Οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες. Επίσης τον Αύγουστο αυξάνεται ο πληθυσμός της περιοχής μας λόγω επισκεπτών και τουριστών και οι ανάγκες στο νερό είναι μεγαλύτερες. Αν δεν λάβουμε τα μέτρα που πρέπει, πολύ φοβάμαι οτι θα μπούμε σε συνθήκες λειψυδρίας. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε ώστε να μην υπερκαταναλώνουμε νερό και να μην γίνεται αλόγιστη χρήση του”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα για την εξοικονόμηση νερού. Όπως είπε πρωτίστως,πρέπει να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ανθρώπων και των ζώων και μετά, να χρησιμοποιείται λελογισμένα το νερό για άλλες χρήσεις.Παράλληλα κάλεσε τους δημότες σε περίπτωση εντοπισμού βλάβης, να ενημερώνουν απευθείας την ΔΕΥΑΤ, προκειμένου να αποκαθίσταται στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Ακόμα μίλησε για έργα που αφορούν στην αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης – λέγοντας πως όλο σχεδόν το παλιό δίκτυο έχει αλλαχθεί – ενώ αναφέρθηκε και στο κομμάτι της τηλεμετρίας, που συμβάλλει μεταξύ άλλων στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας νερού.

Ο κ.Χατζόπουλος μίλησε και για την επικοινωνία που υπάρχει με τους προέδρους των χωριών, προκειμένου τόσο να μεταφερθεί το μήνυμα της ανάγκης που υπάρχει για ορθή χρήση του νερού, όσο και να γίνει γνώστης η ΔΕΥΑΤ τυχόν προβλημάτων που υπάρχουν.

Τέλος σημείωσε: “Να διαφυλάξουμε το αγαθό του νερού και να κάνουμε την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση”, ενώ αναφέρθηκε και στις θέσεις εργασίας που “ανοίγουν” για την ΔΕΥΑΤ (7 θέσεις για 8μηνα)