Στέφανος Κορκολής – Σοφία Μανουσάκη | Μια μοναδική εμφάνιση στην Ασέα! (ph/vid)

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 12:57

Μετά από τις άκρως επιτυχημένες συναυλίες στην Όπερα του Καΐρου, στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε ο μελοποιημένος Κ.Π Καβάφης του Στέφανου Κορκολή, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας βρέθηκε το Σάββατο (11/08) στην Ασέα, για να μας «ταξιδέψει» στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης. Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφια Μανουσάκη.

Την βραδιά άνοιξε η πρόεδρος του Συνδέσμου εν Αθήναις Ασεατων κ. Μαρία Φράγκου η οποία και καλωσόρισε τόσο τον κ.Κορκολή όσο και την κα. Μανουσάκη και τους ευχαρίστησε από καρδιάς, που βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Αρκαδία.Ο συνθέτης και πιανίστας κ.Κορκολής με την σειρά του εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός, πως βρέθηκε σε έναν τόσο όμορφο τόπο, που αποτελεί και την γενέτειρα ενός εκ των μεγαλύτερων ποιητών, του Νίκου Γκάτσου.

Στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ακούστηκαν συνθέσεις μεγάλων δημιουργών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρουτσικος, Λάγιος, Σπανός κα), όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη και Γεώργιου Σεφέρη (σε πρώτη εκτέλεση), σε σύνθεση Στέφανου Κορκολή.

Στο σαξόφωνο και το φλάουτο ήταν ο Βασίλης Δεφίγγος και στην κιθάρα ο Κωστής Πυρένης.

Στέφανος Κορκολής - Σοφία Μανουσάκη | Μια μοναδική εμφάνιση στην Ασέα!