Στη Δοξολογία για την Άλωση της Τριπολιτσάς θα παραστεί ο Π. Νίκας

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 16:30

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Τρίπολη για την 199η επέτειο κατάληψης της πόλης από τους επαναστατημένους Ελληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Ο φετινός εορτασμός είναι τριήμερος και ξεκίνησε την Παρασκευή, με τα εγκαίνια στις 7.30 το απόγευμα έκθεσης φωτογραφίας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, με θέμα “Αρκαδία, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Αγώνα”.Το Σάββατο 26 του μήνα θα ψαλεί στις 11 το πρωί στο Λιμποβίσι δοξολογία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ομιλία και απόδοση κολοκοτρωνέικων τραγουδιών.

Στις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, εξ άλλου, θα γίνει στο Λιμποβίσι η εκκίνηση του Κολοκοτρώνειου δρόμου, ο τερματισμός του οποίου είναι προγραμματισμένος περί τις 7 το απόγευμα στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Θα ακολουθήσει, στην πλατεία Αρεως μεγάλη συναυλία με κεντρικό θέμα “Τραγουδώντας τη Ρωμιοσύνη …Διακόσια χρόνια μετά”.

Η κορύφωση των τριήμερων εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, με δοξολογία που θα ψαλεί στις 10.30 το πρωί, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου.

Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας, θα τελεστεί στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών.

Στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην πλατεία Αρεως, θα δοθεί μουσική παράσταση με με τίτλο “Ο Θοδωρής του ’21”, με την λήξη της οποίας θα γίνει καύση πυροτεχνημάτων, για να ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης

Σημειώνεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.