Στη φωτιά στο Άστρος η Δημοτική Ραδιοφωνία- Καίγονται δεματοποιημένα σκουπίδια 4 χρόνων (vid,ph)

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 00:00

Διοικητής ΠΥ Τρίπολης Θ.Κολυβήρας: Οι χωματερές πρέπει να φυλάσσονται και να τηρούνται τα μέτρα πυροπροστασίας

Γιαννακούρας: Συνδράμουμε με υδροφόρα και οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Αυτή είναι η διαχείριση που θέλει ο κ. Σκαντζός και ο κ. Νίκας; Μόνη λύση είναι τα ΣΔΙΤ Στη χωματερή στο Άστρος, που έχει από το απόγευμα της Τρίτης 20 Αυγούστου ξεσπάσει πυρκαγιά, βρέθηκε η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5.

Η φωτιά σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διοικητή της ΠΥ Τρίπολης Θ.Κολυβήρα ξέσπασε γύρω στις 5:30 το απόγευμα και γρήγορα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα το βράδυ να έχει επεκταθεί η φωτιά σε όλα τα δεματοποιημένα απορρίμματα που υπήρχαν στο χώρο. Η έκταση της φωτιάς είναι 4 στρέμματα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με την συνδρομή των μηχανημάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, Τρίπολης και της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας προσπαθούν να επιχωματώσουν περιμετρικά τη φωτιά ενώ συνεχίζουν να κάνουν διαρκώς ρίψεις νερού.

Στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι ενώ γενικότερα υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους για την ρύπανση της ατμόσφαιρας, αν και θεωρείται πως αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη γιατί ο ορίζοντας είναι ανοιχτός στην περιοχή και οι καπνοί φεύγουν.

Στη φωτιά βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως ως Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά σημείωσε πως δεν μπορεί τόσο ο κ. Σκαντζός και ο κ.Νίκας να θεωρούν πως αυτή είναι διαχείριση απορριμμάτων. Επεσήμανε πως και αυτό το γεγονός καταδεικνύει ότι ο σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής του κ.Τατούλη για το ΣΔΙΤ ήταν η καλύτερη λύση και αυτό θα φανεί και στο μέλλον.

Για την φωτιά μίλησε και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, ο οποίος ανέφερε πως δεν κινδυνεύουν τα μηχανήματα του Δήμου που έκαναν την διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης που συνεχάρη την Πυροσβεστική καθώς και ο υπεύθυνος της μονάδας διαχείρισης Μιχάλης Ποντίκης, που βρέθηκε πρώτος στο χώρο μετά από κάλεσμα του φύλακα που ειδοποίησε για την φωτιά, η οποία φαίνεται πως προήλθε από έκρηξη κάποιου αντικειμένου.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Δείτε φωτογραφίες από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 και βίντεο με πλάνα από την φωτιά και τις δηλώσεις που έγιναν.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Dienstag, 20. August 2019