Στη γιορτή του Μητροπολίτη Ιερισσού ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος (ph)

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 11:42

Ο Μητροπολίτης  Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ εόρτασε την Κυριακή 23η Φεβρουαρίου 2014 με κάθε λαμπρότητα για δεύτερη χρονιά ως Επίσκοπος  την ονομαστική του  εορτή, τιμώντας την μνήμη του προστάτου Αγίου Μάρτυρος  Θεοκλήτου.Πλειάδα Αρχιερέων, Ιερέων και πλήθος ευσεβών χριστιανών βρέθηκαν στην έδρα της Μητροπόλεως Ιερισσού την Αρναία και συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Στεφάνου Αρναίας.

Ο  Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης  Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, παρευρέθηκε στην εορτή του Μητροπολίτου Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, δίδοντας τις Αρχιερατικές Ευχές και Ευλογίες του στο πνευματικό του παιδί, ευχόμενος έτη πολλά, καλύκαρπα και πολύκαρπα.

Πλησίον του Μητροπολίτου Ιερισσού βρέθηκαν, ο Αρκάς  Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ. 

Εκ της  Τριπόλεως  συνόδευσαν το Σεβ. Μητροπολίτη  Μαντινείας και Κυνουρίας στην Αρναία, ο Πρωτοσύγγελος της Μκ΄Κ, π. Θεόκλητος Ντούλιας, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως π. Ιωάννης Σουρλίγγας, ο  Διάκονος  π. Δημήτριος Κουλιόπουλος και λαϊκοί συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την παραμονή της εορτής του Μητροπολίτη Ιερισσσού τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Επισκοπικού Μεγάρου Πανηγυρικός  Εσπερινός. 

Ιερείς, Μοναστικές Αδελφότητες, Άρχοντες  και πλήθος κόσμου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού,  συμμετείχαν  με κατάνυξη  στην Ακολουθία του Εσπερινού και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας δίδοντας  τις δέουσες ευχές στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Ευχόμεθα  στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού,  έτη πολλά, Ευλογημένα, και Ευλογημένα.
                                                          

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας