Στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού των ΑΝ.ΕΛ ο Παναγιώτης Καρβελάς

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 20:35

Oι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” ανακοίνωσαν τους  Αναπληρωτές Γραμματείς στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, επικεφαλής της οποίας είναι ο Θύμιος Δρόσος. Ο ένας εκ των αναπληρωτών γραμματέων είναι ο Αρκάς Παναγιώτης Καρβελάς.

Το βιογραφικό του Παναγιώτη ΚαρβελάΟ Αρκάς Παναγιώτης Καρβελάς έχει δύο μεταπτυχιακά, ένα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο Louisville (ΗΠΑ) και ένα στις Διεθνείς Σχέσεις από το πανεπιστήμιο Indianapolis (ΗΠΑ). Στο κύριο επάγγελμά του είναι οδοντίατρος, αφού το πρώτο του πτυχίο ήταν στην Οδοντιατρική από το Εθνικό KΚαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λαμβάνοντας ειδικότητα παιδοδοντιάτρου στον Καναδά και ορθοδοντικού στη Γαλλία. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο Ορθοδοντικής εδώ και είκοσι-πέντε χρόνια. Επί μία δεκαετία ήταν προϊστάμενος του Ορθοδοντικού Κέντρου του ΙΚΑ.

Πλούσια είναι η εμπειρία του στη Δημόσια Διοίκηση. Έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων (Ε.ΘΕ.Λ.) Α.Ε., διευθυντής γραφείου Υπουργού Παιδείας και υπεύθυνος Επικοινωνίας υφυπουργού Εξωτερικών.

Σε συνδικαλιστικό και επιστημονικό επίπεδο, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών Εταιρειών. Στις λοιπές του δραστηριότητες έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης.

Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το 2014 ήταν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας με το συνδυασμό «Πελοποννησιακή Ένωση». Με τους “ΑΝΕΛ” έθεσε υποψηφιότητα στις Εθνικές Εκλογές Ιανουαρίου 2015, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Κατάγεται από τη Δημητσάνα και είναι γέννημα της Ελληνικής Ομογενειακής Κοινότητας του Καναδά (1965).