Στη β΄ φάση του πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας ΕΣΠΕΠ ο ΑΣΠΕΤ

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 14:57

Μετά την περσινή πρόκριση(ως δεύτερη) της γυναικείας ομάδας του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης στην β φάση του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας της ΕΣΠΕΠ και την πρόκρισή της φέτος στον τελικό του κυπέλλου γυναικών <Βλάση Φίλη>  της ΕΣΠΕΠ ήρθε να προστεθεί κι άλλη μια, αυτή της πρόκρισης  της ομάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά στην β΄ φάση της διοργάνωσης αφού κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ και να διεκδικήσει τις όποιες  πιθανότητες έχει  για την άνοδο στην Β΄εθνική κατηγορία.

Η ομάδα της Τρίπολης θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 3/3/2019 τον Ολυμπιονίκη (τερμάτισε δεύτερος) με μειονέκτημα έδρας όπου η ομάδα της Ηλείας προηγείται με 2-0 νίκες από το πρωτάθλημα. Η ομάδα που θα περάσει πρέπει να κάνει 3 νίκες συνολικά.Έτσι η ομάδα της Τρίπολης θα πρέπει να κάνει το break στην Ολυμπία κάνοντας το 2-1 και να φέρει την σειρά των αγώνων στη Τρίπολη  Είναι μια δύσκολη αποστολή αλλά τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ θα κυνηγήσουν  ότι καλύτερο μπορούν. Έξαλλου το παιχνίδι στην Τρίπολη πριν 2 εβδομάδες με την συγκεκριμένη ομάδα, με τον ΑΣΠΕΤ να λυγίζει στο τάϊ μπρέικ έδειξε ότι η ομάδα της Τρίπολης μπορεί να κοντράρει στα ίσα την έμπειρη ομάδα της Ολυμπίας. Όπως και να έχει όμως είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του ΑΣΠΕΤ που εκτός των Πεντεφούντη και Νικητοπούλου αποτελείται από μαθήτριες Λυκείου και γυμνασίου,  στην τρίτη τους παρουσία στο πρωτάθλημα να προκρίνονται στην επόμενη φάση  και να ανταγωνίζονται ομάδες έμπειρες με μεταγραφές που έχουν στόχο την άνοδο στην Β εθνική κατηγορία.

Στο άλλο παιχνίδι ο  ΝΟΚ Ποσειδών που τερμάτισε πρώτος  θα αντιμετωπίσει την  τέταρτη Πύλο στην Καλαμάτα με την ομάδα της Μεσσηνίας να είναι μπροστά με 2-0 νίκες.

Οι ομάδες που θα προκριθούν θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Αυτός που θα τερματίσει πρώτος στις 3 νίκες θα ανεβεί αυτόματα στην Β εθνική .Το ίδιο θα συμβεί και στους άλλους 2 ομίλους.