Στη Βουλή η μετακίνηση αστυνομικών από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 15:48

Κατέθεσε ερώτηση η Βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα

Δείτε την επερώτηση 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

Θέμα: «Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας για αποσπάσεις από το ΑΤ Μεγαλούπολης»

 

Με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας ζητεί την άμεση επανεξέταση των αποσπάσεων 5 αστυνομικών του ΑΤ Μεγαλούπολης στη Δ.Α. Μεσσηνίας καθώς η μεταφορά αυτή θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στο ήδη υποστελεχωμένο ΑΤ.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην επιστολή:

Το Α.Τ. Μεγαλόπολης με υπάρχουσα δύναμη δεκαοκτώ (18) αστυνομικούς συμπεριλαμβανομένου  του Διοικητή , Υποδιοικητή και Γραμματέα μετά τις αποσπάσεις αυτές, η υπάρχουσα δύναμή του περιορίζεται στους δεκατρείς (13) αστυνομικούς. Σημειωτέον υπάρχουν ήδη δύο αποσπασμένοι.

Αναρωτιόμαστε. Προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στην Μεσσηνία, όπως πανηγυρίζουν οι επίσημοι του Νομού, θα πρέπει να νιώσουν την ανασφάλεια δεκατέσσερις χιλιάδες  κάτοικοι του όμορου Δήμου Μεγαλόπολης,  με γεωγραφική έκταση 730km2; Το δεύτερο μεγαλύτερο Αστυνομικό Τμήμα της Αρκαδίας το οποίο αστυνομεύει και το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, με περισσότερους από χίλιους εργαζόμενους θα «λειτουργεί» με 13 Αστυνομικούς;

Την ώρα που η Ένωσή μας φωνάζει για ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων λόγω έλλειψης δύναμης, πραγματοποιείται αφαίμαξη του υπάρχοντος προσωπικού, δημιουργώντας δυσλειτουργία στην υπηρεσία και ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Είναι ενήμερος για την επιστολή της Ένωσης;
  2. Υπάρχει περίπτωση επανεξέτασης των μετακινήσεων-αποσπάσεων;
  3. Ποιες πρωτοβουλίες άμεσης ενίσχυσης του ΑΤ Μεγαλόπολης προτίθεται να λάβει ώστε οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης να ζουν κι αυτοί σε καθεστώς ασφάλειας;
  4. Ποιες κινήσεις στήριξης θα γίνουν για τα ΑΤ και ΤΑ ολόκληρης της ΔΑ Αρκαδίας;
  5. Πόσες οργανικές θέσεις υπάρχουν και πόσες είναι αυτή τη στιγμή καλυμμένες;
  6. Πώς αναμένεται να καλυφθούν οι κενές;

Η ερωτώσα βουλευτής

 

   Φωτεινή Μπακαδήμα