Στη Βουλή το θέμα με τους πρόσφυγες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016 13:26

Κατατέθηκε ερώτηση από τον Βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και υγείας, κ. Κουρουμπλή και Ξάνθο αντίστοιχα.

Η ερώτηση του κ. Ανδριανού:

«Όπως επισημαίνουν με δηλώσεις και ανοιχτές επιστολές οι δήμαρχοι Ερμιονίδας, κ. Δ. Σφυρής και Επιδαύρου, κ. Κ. Γκάτζιος, η πρόσφατη μετακίνηση προσφύγων σε ξενοδοχεία στην Ερμιονίδα και την Επίδαυρο έγινε χωρίς καμία πρότερη ειδοποίηση, επίσημη πληροφόρηση ή έστω επικοινωνία με τους Δήμους, την Αστυνομία, τις δομές υγείας και τους φορείς και τις ομάδες αλληλεγγύης της περιοχής.

Η αναίτια αυτή μυστικότητα στη διαδικασία μετακίνησης και μετεγκατάστασης δημιουργεί – πέρα από ανησυχία στην τοπική κοινωνία – και προβλήματα στις συνθήκες φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών, ιδιαίτερα καθώς στην περιοχή οι δομές υγείας υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης, ενώ δεν έχει προβλεφθεί η φαρμακευτική τους κάλυψη.

Σε κάθε περίπτωση και το γεγονός αυτό καταδεικνύει την πλήρη αδυναμία της Κυβέρνησης να χειριστεί με τη δέουσα σοβαρότητα το οξύτατο ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Για ποιο λόγο έγινε με μυστικότητα, χωρίς καμία ειδοποίηση σε Δήμους, Αστυνομία, δομές υγείας, φορείς και ομάδες αλληλεγγύης η μετακίνηση προσφύγων σε ξενοδοχεία της Αργολίδας;».