Στην αρχαία Μεσσήνη την Κυριακή ο ΣΑΟΟ

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013 08:11

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων πραγματοποιεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ημερήσια εξόρμηση στην Αρχαία Μεσσήνη. Η εξόρμηση συνδυάζει αρχαιολογικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Εύκολη πορεία μέσα από χωματόδρομο έως την Παλαιά Μονή Βουλκάνου (με εκπληκτική θέα σ’ ολόκληρη τη Μεσσηνία), επιστροφή στο χωριό Μαυρομάτι –και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Θα ξεναγηθούμε από τον καθηγητή κον Πέτρο Θέμελη, ανασκαφέα και αναστηλωτή των μνημείων της Μεσσήνης, που μας έκανε την τιμή να δεχθεί την σχετική πρότασή μας.
Η ξενάγηση αυτή αποτελεί μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούμε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Ώρα έναρξης της ξενάγησης: 11:30 π.μ.
Κατόπιν, θα κατευθυνθούμε με το λεωφορείο στο χωριό Χαραυγή.  Θα ακολουθήσει, από χωματόδρομο, πορεία μίας περίπου ώρας έως το Πολυλίμνιο, με τις πολλές λίμνες και τους καταρράκτες. Ακολούθως, θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής στην Τρίπολη.
Αναχώρηση από την πλ. Αγίου Βασιλείου, στις 8:00 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα νέα γραφεία του Συλλόγου, Β.Δεκάζου 9-11, 2710 23.49.80, saoo@otenet.gr, Web :www.saoo.gr