Στην εκδήλωση «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της Ελληνικής Διασποράς» ο K.Βλάσης

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 20:05

Στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της Ελληνικής Διασποράς» συμμετείχε, απευθύνοντας χαιρετισμό, νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης.O υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης σε σχετική ανάρτησή του στις σελίδες του στο facebook και το twitter σημειώνει:

Σήμερα είχα τη χαρά να απευθύνω χαιρετισμό στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της Ελληνικής Διασποράς», που διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, οι Γενικοί μας Γραμματείς κ.κ. Χρυσουλάκης και Δημητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Αναστασιάδης αλλά και εξέχοντα στελέχη της ομογένειας όπως ο κ. Μπουρλά.
Η ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει περάσει σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας και μέσω των πολλών ξενόγλωσσων προγραμμάτων που προσφέρουν τα Ιδρύματά της μπορεί να γίνει πόλος έλξης καταρτισμένων επιστημόνων αλλά και να εξελιχθεί σε μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την Πατρίδα μας. Οι απανταχού Έλληνες, που διακρίνονται στο εξωτερικό, μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων μας στο εξωτερικό αλλά και τα Ελληνόπουλα από κάθε γωνιά του πλανήτη, που «διψούν» για Ελλάδα, μπορούν πλέον να έρθουν πιο κοντά στην Πατρίδα μέσω των ξενόγλωσσων προγραμμάτων στα 24 Πανεπιστήμια της χώρας. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι μόνιμος αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης και εξωστρέφειας των ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελώντας το συνδετικό κρίκο μεταξύ αυτών και της Ελληνικής Διασποράς.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Kostas Vlasis, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "MoO (ARALPORN GREECE N HMFLPATSA TUPY N ώνοντας τις γέφυρες μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της Ελληνικής Δια γνοντας τις γέφυρες μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της Ελληνικής ΔÎ 40 Πάνελ Απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστη μίων 10 Πάνελ Αλβέρτος Μπουρλά Πραδρσκο.λιαλοΣιle) PRIZER Πρόεδρος"