Στην ιδιαίτερή του πατρίδα, Αρτεμίσιο Αρκαδίας, «αναπαύεται» ο Ροβ. Σπυρόπουλος (ph)

Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 19:00
φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ από την εξόδιο ακολουθία στην Κηφισιά στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή Αρκαδίας και Υφυπουργό.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κηφισιάς, παρουσία και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου καθώς και της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την εξόδιο ακολουθία εψάλη , γύρω στις 4:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου,  στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αρτεμίσιο, τρισάγιο από τον Επίσκοπο Τεγέας Θεοφιλέστατο Θεόκλητο Ντούλια και τον παπά Νικόλα Κουτρουμπή ενώ συγγενείς, φίλοι και γνωστοί καθώς και πολλοί “σύντροφοί” του από το ΠΑΣΟΚ  συνόδευσαν τον εκλιπόντα μέχρι την τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αρτεμισίου.

Η οικογένεια του εκλιπόντος είχε ζητήσει όσοι ήθελαν και μπορούσαν αντί στεφάνων να ενισχύσουν οικονομικά, στη μνήμη του, το υπό σύσταση «Πελοποννησιακό Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης – Αγροτικής Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας» της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, του οποίου ήταν εμπνευστής και αποτελούσε το ύστατο όνειρο ζωής του.

Να σημειώσουμε πως ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος έφυγε από τη ζωή, αιφνίδια, σε ηλικία 72 ετών, το περασμένο Σάββατο σε παραλία της Εύβοιας, όπου είχε πάει με την σύζυγό του.

(Φωτογραφίες Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 και ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Dienstag, 25. Juni 2019