Στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 00:32

Στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, παρέστη, το απόγευμα της Τρίτης (14/7/2020), ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
Τον Εθνικό Σχεδιασμό παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Γραφάκος Μανώλης, σε μία συνάντηση την οποία οργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης παρακολούθησε τη λεπτομερή παρουσίαση από τον κ. Γραφάκο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Τζιούμης τοποθετήθηκε από το βήμα της συνάντησης, για το σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, που απασχολεί το σύνολο των Δήμων.
Κατά την τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης υπέβαλλε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αρμοδιότητα των πρωτοβάθμιών ΟΤΑ να προχωρούν σε αποκομιδή απορριμμάτων και εν συνεχεία να πρέπει να τα αποθέσουν για διαχείριση, χωρίς καν να τους έχει υποδειχθεί κάποιος χώρος.
Επιπλέον, έθεσε ερωτήματα και για θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις περιπτώσεις όπου οι υποθέσεις αυτές καταλήγουν στις δικαστικές αίθουσες.