Στην τελική ευθεία το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για την Τρίπολη

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 11:50

Στην τελική ευθεία για την εφαρμογή του, μπαίνει το πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που αφορά χιλιάδες πολίτες της χώρας μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.Ένας από τους 13 Δήμους της χώρας που το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί πιλοτικά θα είναι και ο Δήμος Τρίπολης. Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας των υπηρεσιών του Δήμου για την εφαρμογή του προγράμματος στους δικαιούχους, ο Δήμος Τρίπολης προκάλεσε μία συνάντηση εργασίας στην οποία συζητήθηκαν όλες οι απαραίτητες τεχνικές λεπτομέρειες.

Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στις 10/9/14 στο Δημαρχείο Τρίπολης, συμμετείχε κλιμάκιο του αρμόδιου Υπουργείου με επικεφαλής τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, κ. Έφη Μπέκου, στελέχη των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, καθώς και η ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, χαιρέτισε αυτή την πρωτοβουλία του Υπουργείου, για να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, τόνισε τη μεγάλη προσφορά του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, προκειμένου η Τρίπολη να είναι μέσα στους πρώτους 13 Δήμους που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σύντομα έτοιμες, για να ανταποκριθούν στην εφαρμογή του προγράμματος.

Στις δηλώσεις που έγιναν από τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας, αλλά και από την επικεφαλής των διεθνών εμπειρογνωμόνων, τονίστηκε ιδιαίτερα ο βασικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πορεία αυτού του προγράμματος και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αποτελεί μία φιλόδοξη πρωτοβουλία, που στόχο έχει να γίνει σύμμαχος του πολίτη με το κράτος.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για τεχνικά θέματα μεταξύ των στελεχών του Δήμου και του Υπουργείου Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνάντηση παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρίπολης, ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Αρχής και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.